Deel dit artikel
-

Internetverkopen wederom aan kop in eerste kwartaal

De verkopen via internet stegen in het eerste kwartaal wederom veel sterker dan verkopen in fysieke winkels. Dat schrijft het CBS vanochtend. De verkopen groeiden in het eerste kwartaal met 21,7 procent.

De hoogste groei van de internetverkopen was bij de multi-channelers. Voor deze groep is de verkoop via internet een nevenactiviteit, naast de fysieke verkoop in winkels. Hier groeide de internetomzet met 25,8 procent. Bij de pure internetverkopers steeg de omzet met 19,3 procent.

De fysieke handel deed het overigens niet slecht. De omzet is in het eerste kwartaal van dit jaar met 2,7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het volume steeg in deze periode met 2,3 procent. Vooral supermarkten, drogisten en meubelverkopers zagen omzetgroei. Kleding-, elektronica- en speelgoedwinkels behaalden een lagere omzet.

Het vertrouwen van ondernemers in de detailhandel is in de loop van het eerste kwartaal wel sterk gedaald. De daling wordt volgens het CBS veroorzaakt door afgenomen omzetverwachtingen en omzetrealisaties en een toegenomen aantal ondernemers dat de voorraden te hoog vindt.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond