Deel dit artikel
-

Investeerder henQ opent nieuw fonds van 50 miljoen

Venture capitalist henQ lanceert zijn derde fonds, zijn grootste tot nu toe, van vijftig miljoen euro.

De partners Herman Hintzen, Coen van Duiven and Floris van Alkemade zoeken naar startende software- en internetbedrijven met een goed team. Met de nu beschikbare gelden willen ze bedragen investeren vanaf een ton tot, uitzonderlijk, tien miljoen euro in Nederlandse b2b-bedrijven.

Van Alkemade lichtte in het septembernummer van Emerce magazine al toe: “In de b2c-markt geldt het principe the winner takes all. Je moet dus heel veel investeren om marktaandeel te pakken en om top of mind te worden bij de consument. Afgezien van dat wij ons dat niet kunnen permitteren, spelen wij niet het marketing-, maar het techspel.”

Zijn partner Van Duiven: “We hebben 75 miljoen euro onder beheer. Dat maakt ons de prominentste early stage-speler in Nederland. “Er is een toenemende noodzaak voor dit soort vroeg kapitaal en de expertise die we de ondernemers kunnen bieden.”

Bedrijven waar henQ in investeerde: Mendix, SEOshop, Videostrip, Studytube, Monolith en Housing Anywhere.

henQ verwacht in de komende jaren in maximaal twintig bedrijven te zullen investeren.

Nu het fonds aanzienlijk groter is dan de vorige twee kan er ook langer en grotere bedragen in succesvolle portfoliobedrijven worden geïnvesteerd. Bij buitenlandse expansieplannen zoekt henQ voor zijn participaties aansluiting bij collega-investeerders uit de betreffende regio’s.

Foto: Pictures of Money (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

bas lemmens

Heren gefeliciteerd, landschap van VC’s in Nederland verandert gelukkig zo om de volgende Unicorn te laten ontstaan vanuit Nederland!

Bas

Jan de Waal

Benieuwd waar dit uiteindelijk naartoe gaat. Het US model wordt aardig geëvenaard zo te zien!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond