Deel dit artikel
-

Investeerder koopt historische profielensite Ancestry.com

De Engelse investeerder Permira neemt genealogiesite Ancestry.com over voor 1,6 miljard dollar. De nieuwe eigenaar wil meer vaart zetten achter de internationale expansie.

Dat meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen rondom de transactie. De Engelsen halen samen met het management en investeringsbedrijf Spectrum Equity de ‘historische profielensite’ van de beurs.

Ancestry.com is een profielensite op basis van talloze openbare bronnen met geboorte- en sterfgegevens van wereldburgers. De site helpt gebruikers ervan om familielijnen en te vinden. Twee miljoen gebruikers betalen maandelijks van dertien tot 35 dollar voor hun historische en familiaire zoektochten.

De nieuwe eigenaren zijn van plan om de site verder te internationaliseren. Ze zijn in Nederland reeds actief onder de naam Mundia. Gebruikers kunnen snuffelen in 4,3 miljard stamboomprofielen.

Ancestry.com ging eind 2009 naar de beurs en haalde daar toen honderd miljoen dollar mee op. In het tweede kwartaal van dit jaar boekte (PDF) de Amerikaanse onderneming een omzet van 119 miljoen dollar, een stijging van achttien procent ten opzichte van het jaar ervoor. De nettowinst steeg met ruim twintig procent tot twintig miljoen dollar.

Foto: Martin Pettitt (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond