Deel dit artikel
-

Investeerders vrezen faillissementen techbedrijven

Durfinvesteerders uit Nederland vrezen dat tienduizenden medewerkers van start-ups in de techindustrie binnenkort op straat staan als de overheid geen financieel helpende hand toesteekt.

In een brief aan de ministers van Financiën en Economische Zaken vraagt de groep bedrijven, samen goed voor meer dan een miljard euro aan geïnvesteerd vermogen, om steun voor start-ups en scale-ups. Het ziet ernaar uit dat een groot deel van de bedrijven bij gebrek aan inkomsten grote klappen krijgen.

Het Financieele Dagblad zag de e-mail en leest daarin de vrees dat er op korte termijn ruim 53.000 ontslagen kunnen vallen.

Landen als Frankrijk en Duitsland stellen juist grote sommen geld beschikbaar, in de vorm van leningen en kredieten, om jonge vernieuwende bedrijven overeind te houden. Zij worden gezien als brengers van vernieuwing maar ook als de grote werkgevers van de toekomst. Investeerders als Holland Capital, henQ, Endeit, LSP, Peak en HPE (overzicht VC-markt) spreken de Nederlandse overheid aan op haar gebrek aan start-upgericht beleid.

Vanwege het uitbreken van de coronacrisis worden er geen bijeenkomsten meer gehouden waar start-ups en investeerders elkaar in formele en informele sferen kunnen ontmoeten. Daardoor droogt de stroom aan nieuwe deals, kapitaalinjecties, op.

Foto: Thomas (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond