Deel dit artikel
-

Investering van 3,5 miljoen euro voor MetrixLab

MetrixLab krijgt een kapitaalinjectie van 3,5 miljoen euro van investeringsmaatschappij NIB Capital Private Equity . MetrixLab zal het geld gebruiken om nieuwe producten aan te bieden en wil er de marktpositie in Nederland mee versterken. Ook zal er volgend jaar Europese uitbreiding volgen.

MetrixLab ontwikkelt onderzoekstechnieken voor internet. De bekendste producten van het bedrijf zijn de OpinionBar en OpinionPoll. Hiermee kan het profiel, het surfgedrag en de beleving van internet bij de gebruikers gemeten worden.

NIB Capital ziet grote mogelijkheden in de onderzoeksmethoden van MetrixLab. "E-commerce wordt volwassen en dit betekent dat accurate en diepgaande marktinformatie een steeds grotere rol gaat spelen. De bestaande bureaus hebben hierop nog geen slagvaardig antwoord", zegt Charly Zwemstra, Director & Partner Technology Investments van NIB Capital. MetrixLab heeft dat slagvaardige antwoord dankzij de eigen onderzoekstechnologie wel paraat, denkt Zwemstra.

Han de Groot, ceo van MetrixLab, geeft aan dat de huidige investering de kans biedt om de internationale ambities te verwezenlijken. "Volgend jaar zullen we kantoren openen in Duitsland, Engeland en Frankrijk", zegt De Groot. MetrixLab denkt ook veel voordeel te behalen van het "sterke internationaal netwerk" van NIB Capital.

Deel dit bericht

6 Reacties

Annelies Grooters

Gelukkig! Misschien dat ze me dan eindelijk eens gaan uitbetalen. Ik ben namelijk al sinds september j.l. lid en heb 5166 points bijelkaar verdiend. Dit zou ongeveer 50 euro waard zijn, maar ik heb tot op dit moment nog steeds geen geld gezien. Helaas reageren ze ook niet meer op mijn e-mailtjes dus ik zal wel nooit te weten komen waarom ik geen geld krijg…

Job

Weer een goed voorbeeld dat er nog steeds geld wordt gepompt in kansloze concepten. Opinionbar is een irritante applicatie voor de gebruiker; te pas en te onpas verschijnt zo'n onding in je scherm. Eventjes afmelden is er niet bij: het kostte me een half uur om verlost te zijn van de software. Dit werkt kennelijk alleen maar bij mensen die voor het geld gaan (types die ook meedoen aan surfjerijk-achtige concepten)en ik stel dan ook grote vraagtekens bij de representativiteit van de zogenaamde onderzoeken die ze plegen. Ook hier weer het oude verhaal: grootspraak over een Europese rollout terwijl het concept in de thuismarkt nog totaal niet is bewezen. Ze kunnen beter een voorbeeld nemen aan http://www.onlineopinion.com, een simpele maar effectieve toepassing zowel voor de internet gebruiker als voor de website. (zie een voorbeeld op newconomy.nl).

alewijn

Ik heb het wel geprobeerd maar echt werken doet de opinion bar nog niet. Maar om dan bij je reactie met een voorbeeld te komen van een niet-bestaand webadres, dat schiet ook niet op. (www.onlineopinion.com)

Klaas Vaak

Job, www.opinionlab.com

Annelies Grooters

Ik weet niet of het toeval is maar de dag nadat ik mijn eerste reactie had gegeven op dit artikel, kreeg ik een mailtje van OpinionBar. Het was een bevestiging dat mijn geld uitbetaald zou worden!

Erigro

Grappig, een CEO die in dit stadium al kan zeggen dat er volgend jaar kantoren in Duitsland, Engeland en Frankrijk zullen worden geopend. Vroeger moest er eerst verdiend worden voordat er geinvesteerd kon gaan worden. Ik kan mij herinneren dat ik begin dit jaar iemand van een (toen) veelbelovend Internet bedrijf heb horen zeggen dat zij voor het eind van het jaar van 45 naar 150 personeelsleden zouden gaan groeien en kantoren over de hele wereld zouden gaan openen. Het (eenmanskantoor) in Londen is inmiddels al dicht en de nodige miljoenen zijn niet binnen gehaald. Wie weet kan dit concept werken, maar dan wel met mensen die met beide benen op de grond staan en doen in plaats van praten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond