Deel dit artikel
-

Investeringsfonds voor rss-technologie opgezet

Een groep Amerikaanse investeerders richt zich met een nieuw fonds op rss-technologie. 'RSS Investors' wil 100 miljoen dollar bijeenbrengen, inmiddels is er 20 miljoen dollar vergaard.

De groei van het rss-gebruik wekt al langer de interesse van investeerders. Rss-analist Feedburner kreeg vorig jaar juli een investering van rond een miljoen dollar van Portage Ventures, eerder kregen ook NewsGator en Pheedo nieuw kapitaal.

Het waren bestaande investeringsfondsen die geld staken in deze bedrijven, of private investeerders zoals Netscape-oprichter Marc Andreessen, die investeerde in Rojo. Drie investeerders hebben met twee geestverwanten nu ook een fonds opgezet specifiek gericht op rss-technologie, onder de naam RSS Investors (nog geen site).

Oprichters Steve Smith en Tom Crowley zijn actief bij Ritchie Capital Management en Richard Fishman is als investeerder actief bij MacAndrews & Forbes Group. Verder zijn betrokken Jim Moore en John Palfrey, die verbonden zijn aan het Berkman Center for Internet & Society, een onderdeel van Harvard. Moore was al eerder betrokken bij een technologie investeringsfonds.

Het doel is om 100 miljoen dollar bijeen te brengen, aldus het nieuwe fonds in een verklaring. Mercury News meldt dat de teller momenteel op 20 miljoen dollar staat. Geld verdienen is als investeringsfonds uiteraard het motto, maar Palfrey ziet ook nog een andere reden om te investeren in rss. “Ik heb de hoop dat een dergelijk fonds ook de trend naar citizens’ media kan stimuleren, en bijdraagt aan de vrijheid van meningsuiting, creativiteit en innovatie.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond