Deel dit artikel
-

Dixons staakt plotseling vroege verkoop iPhone 5C

Een voorraad iPhones 5Cs die winkelketens Dixons op de kop had getikt, ruim voor de Nederlandse introductie, lijkt alweer uitverkocht. De smartphone was vrijdag tot ongeveer 15.00 uur op de site te bestellen, maar werd daarna plotseling verwijderd. Volgens Dixons omdat ze daar niet hadden mogen staan.

Morgen thuisbezorgd of afhalen in honderdvijftig winkels, beloofde Dixons voor de witte, groene en roze iPhone 5c. Nou ja, even dan. Volgens de retailketen was er iets misgegaan met de voorbereidingen van de formele verkoop, maar het blog Onemorething meldt dat de geplaatste bestellingen wel degelijk zijn verwerkt. Ook diverse lezers melden dat de iPhone 5C zaterdag gewoon bij Dixons in de vitrine stond.

Vermoedelijk gaat het bij Dixons om grijze import, want de prijs van 649 euro is hoger dan de 599 euro waarvoor hij in Duitsland wordt verkocht. Het is nog altijd niet bekend wanneer de iPhoneC of zijn duurdere zusje 5S in Nederland in de winkels liggen.

De vraag is echter waarom de verkoop plotseling werd stopgezet. Mogelijk was Apple Nederland ‘not amused’. Het moederbedrijf van Dixons BAS Group moet Apple Nederland te vriend zien te houden. Behalve Dixons levert ook iCentre Apple-apparatuur. Voor de overname was iCentre naar verluidt al genoodzaakt buiten Nederland in te kopen, omdat Apple Nederland niet leverde. Het bedrijf had moeite om zijn rekeningen te betalen en raakte eerder dit jaar failliet.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Bos

De macht van Apple…….( en de afhankelijkheid die veel bedrijven hebben die “Certified Reseller” zijn.) Certified mag wat mij betreft in de encyclopy/wiki aan toegevoegd worden “zonder inspraak, rechten of andere democratische elementen” 😉

TvdH

Apple moet wel een liefde-haat verhouding hebben met zijn resellers. Daarom heeft Bas Groep wellicht iCentre overgenomen. Als je 25 verkooppunten hebt, schuif je aan tafel. Daar profiteert Dixons van mee. Maar het blijft een stoelendans.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond