Deel dit artikel
-

Jack Ma, Travis Kalanick én Tim Cook naar Amsterdam

De CEO’s van Uber, Alibaba en Apple spreken tijdens Start Up Fest Europe op 24 mei in Amsterdam. Die dag markeert de opening van een intensieve festivalweek.

Ook Eurocommissaris Andrus Ansip en de CEO van de Nederlandse ‘unicorn’ Adyen, Pieter van der Does, zullen dan spreken op de openingsdag in de Beurs van Berlage.

De voorzitter van Startup Fest Europe, Constantijn van Oranje: “Het doel van dit festival is dat ondernemers deals sluiten met investeerders, relaties leggen met corporates en het juiste talent kunnen vinden. Het gaat allemaal om kwaliteitsontmoetingen.”

Het Start Up Fest Europe-festival vindt van 24 tot 28 mei plaats in dertien Nederlandse steden.

Enkele van de voorname sprekers:

Jack Ma, naar wie vaak wordt verwezen met ‘de Chinese Mark Zuckerberg’, CEO van Alibaba. Onlangs gaf hij te kennen zich meer op de Europese markt te willen richten.

Tim Cook, CEO van Apple sinds 2011. Apple werd vorig jaar het eerste bedrijf met een waardering van 700 miljard dollar

Travis Kalanick is de CEO en medeoprichter van Uber. Uber veroorzaakt een revolutie in het vervoer van – nu – personen, maar lijkt zich te ontwikkelen in alles-vervoerder op afroep.

Andrew Ansip is eurocommissaris voor de Single Market in vice-president van de Europese Commissie.

Kevin Hale is managing partner bij Y Combinator, een van Amerika’s succesvolste accelerators. Bedrijven die groeiden met zijn hulp waren onder meer Dropbox, Airbnb, Stripe, Reddit, Instacart en Weebly.

Pieter van der Does is medeoprichter van Adyen, een Nederlands online betaalbedrijf. Afgelopen najaar investeerden internetmiljardairs als Mark Zuckerberg, Jack Dorsey en Reid Hoffman in zijn bedrijf.

– Professor Daniel Shechtman is een Israelische Nobel Prijs-winnaar en vermaard om zijn kennis over ondernemerschap in de techindustrie.

Camille François onderzoekt het snijvlak van nieuwe technologie en politiek met specifieke interesse voor robotica en cybersecurity. Camille was betrokken bij initiatieven van de Franse overheid, Mozilla, DARPA en Google.

Andere locaties waar Startup Fest Europe zich afspeelt: Utrecht, Eindhoven, Wageningen, Enschede, Leeuwarden, Nijmegen, Den Haag, Geleen en Delft/Rotterdam.

De openingsbijeenkomst op 24 mei is een co-productie met Emerce.

Foto: techcrunch (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

jw

Als het een co productie is kan iemand dan even bellen met de vrienden van https://www.startupfesteurope.com/ want die site ligt er telkens uit als ik ‘m in het nieuws voorbij zie komen.

Gijs Vroom (Emerce)

@JW
Dank, geven we door!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond