Deel dit artikel
-

Jongerensite Okidoki.com stopt

De website voor jongeren Okidoki.com zal per 1 november verdwijnen. Het bleek in de zeven jaar van het bestaan van de site lastig om de zaak rendabel te krijgen, oprichter en eigenaar Remko zegt dat de motivatie is verdwenen.

Eind vorig jaar hing het voortbestaan van Okidoki.com al aan een zijden draad. Toen schoot internetaanbieder Superweb te hulp. Samen met Okidoki.com bood het de bezoekers aan de site gratis internettoegang aan. De jongeren die er gebruik van maakten dienen nu om te zien naar een nieuwe provider.

"Het beheer van een website als Okidoki.com kost veel tijd, geld en energie. De opbrengsten zijn te gering. Dit is niet meer vol te houden", verklaart Spaan het huidige besluit om definitief te stoppen.

In Nederland en België behoort Okidoki.com tot de grootste sites voor tieners, aldus Spaan. Hij zegt dat er 140 duizend unieke bezoekers per maand zijn. De site draaide op een vaste kracht – Spaan zelf – en rond de twintig vrijwilligers.

Het was de bedoeling dat partners – zoals Superweb – zouden zorgen voor de inkomsten maar de resultaten vielen tegen. "Doel was dat deze partners op zoek zouden gaan naar bijvoorbeeld adverteerders die ons willen sponsoren", zegt Remko Spaan, "dat is helaas niet gelukt. Doelstellingen werden niet gehaald."

De domeinnamen en de website van Okidoki.com zullen na 1 november te koop worden aangeboden.

Deel dit bericht

1 Reacties

Annelies

Wat spijtig. Ik zach deze site juist op 2 november, maar heb gemist. Het leek me zo een leuke site…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond