Deel dit artikel
-

Kabelaars en Tele2 stappen in mobiel breedband

UPC, Ziggo en Tele2 kunnen eind mei beginnen met de landelijke uitrol van hun mobiele breedbandnetwerken. Zij wonnen in een veiling mobiele frequentieruimte om deze diensten te kunnen aanbieden.

Dat maakte het Agentschap Telecom vanmiddag bekend. Het overheidsorgaan organiseerde een veiling via internet waarbij telecomaanbieders konden bieden op breedbandruimte in de lucht.

UPC, Ziggo en Tele2 zijn nieuwe toetreders op de mobiele telecommarkt, nu ze hier een eigen infrastructuur kunnen opbouwen. KPN, T-Mobile en Vodafone zijn de andere drie winnaars in de veiling. Zij wonnen ieder kleine frequentieblokjes die worden gebruikt om hun Umts-capaciteit te vergroten.

Aanstaande maandag wordt bekend hoeveel de partijen betaalden voor de 130 Mhz-ruimte rondom de 2,6 Ghz-band. In die band kunnen ze Umts- en Wimax-diensten aanbieden.

Het aanbod was groter dan de vraag. Zestig Megahertz ruimte blijft ongeveild op de plank bij de overheid liggen. Dit wordt mogelijk op een later moment alsnog op de markt gebracht.

UPC en Ziggo mengden zich gezamenlijk als een bedrijf in de biedingsstrijd, zo vond Webwereld uit door het KvK-register over dat bedrijf te raadplegen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond