Deel dit artikel
-

Kabinet opent investeringsfonds Technologie

De overheid opent later dit jaar een investeringsfonds van 150 miljoen euro voor startende en snelgroeiende technologiebedrijven.

Dat maakte demissionair minister Maxime Verhagen van EL&I gisteren per brief bekend aan de Tweede Kamer. De Nederlandse overheid legt honderd miljoen op tafel, het Europees Investeringsfonds (EIF) vijftig miljoen euro.

Ondernemers hoeven niet bij de overheid aan te kloppen voor financiering. Het nieuwe technologiefonds wordt omschreven als een fund-of-funds. Dat houdt in, dat het overheidsgeld ter beschikking komt aan investeringsfondsen als Prime Technology Ventures, Peak Capital en bijvoorbeeld TIIN Capital. Deze en andere bedrijven konden begin dit jaar al 32 miljoen euro betrekken uit het Innovatiefonds MKB+ als seed capital.

Het kabinet licht toe: “Veel innovatieve bedrijven hebben moeite investeerders aan te trekken. Om het voor startende en snel groeiende bedrijven makkelijker te maken aan financiering te komen, heeft het kabinet naast belastingmaatregelen ook diverse kredieten en investeringsfondsen opgericht.”

Foto: Minister-president (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond