Deel dit artikel
-

Kamervragen voor Euro-Hyves

Het sociale netwerk dat eurocommissaris Neelie Kroes onlangs lanceerde zou geldverspilling zijn. Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) heeft Kamervragen gesteld aan de ministers van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken. Van Bommel dringt aan op een beëindiging van het project.

Het gaat om Me & EU, het nieuwe sociale netwerk dat jongeren moet betrekken bij de EU. De gebruikers zijn verantwoordelijk voor de content op de site. Hiermee hoopt de EU een database met interessante informatie, uit de verschillende Europese regio’s, te verzamelen.

Van Bommel ziet weinig verschil met bestaande netwerken als Hyves en Facebook. Hij gaat zelfs zover dat hij zich afvraagt of er wel sprake is van eerlijke concurrentie met commerciële sociale netwerksites.

Als het aan het SP-Kamerlid ligt, dan moet er een snel evaluatiemoment komen, zodat de stekker uit het project getrokken kan worden, mocht er geringe belangstelling zijn.

Het netwerk moet jonge Europeanen met elkaar in contact brengen, maar geeft tegelijkertijd organisaties de gelegenheid via Me & EU een dialoog aan te gaan met de jongeren. Volgens Van Bommel zit juist niemand te wachten op nog een sociaal netwerk. "Het waarom van dit geldverslindende initiatief ontgaat me totaal. De website voegt niets toe aan wat we al kennen op het internet." Hij wenst het bedrijf dat een klacht wil deponeren bij de opvolger van Kroes op Mededingen ‘veel succes’.

[Update] Inmiddels heeft de SP de woorden richting Neelie kroes ingetrokken. Een woordvoerder van Me & EU heeft aan NU.nl laten weten dat de website een onafhankelijk initiatief is, dat gelanceerd is door Kroes, maar niet door haar is opgezet.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

yeah

Als je op Europees niveau mensen bij elkaar wilt brengen gebruik je een Facebook pagina…simple as that! Geen investeringen nodig in infrastructuur, developers etc etc. En geen euro-HYVES want dat is alleen maar NL, een Euro-Facebook is perfect voor dit doeleinde.

Kjeld

Goede vragen van dit SP kamerlid. Ben het met hem eens. Een mashup site zou daarentegen wel een goed idee zijn. Dus waar je alle sociale netwerken kunt gebruiken om met elkaar een onafhankelijke pagina te vullen. Dus Hyves Facebook Netlog twitter linkedin enzo doorelkaar. Dan ben je niet meer afhankelijk van 1 player. Dat zou Me & Eu moeten zijn IMO. Dat zou ook een prima doel zijn, maar het starten van een eigen platform is inderdaad oneerlijke concurrentie gefundeerd door EU geld en marketing.

Piet

Helemaal eens met V. Bommel. Doet me denken aan die KVK social dinges. Precies hetzelfde verhaal. Verder had je hier in Amsterdam ook nog een Buurt-ding. Naast dat overheden dit niet kunnen en deze platformen nooit succesvol zullen worden, is dit inderdaad oneerlijk concurrentie.

Jan Willem

Het is een Nederlands initiatief http://www.me-eu.nl/me-eu_brochure.pdf Volgens mij echt overbodig, er is al een goed lopend local network vanuit Belgie http://nl.netlog.com/ Alexa ranking 226 http://www.alexa.com/siteinfo/netlog.com# Beter dan hyves dus.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond