Deel dit artikel
-

Kelkoo komt met Groupon-kloon

De Europese vergelijkingssite Kelkoo komt met een eigen kortingssite. Het nieuwe initiatief, Kelkoo Select, richt zich op het luxe segment en gaat van start in Londen.

Binnen een jaar moet Kelkoo Select ook in andere Europese en Britse steden worden uitgerold. Kelkoo Select werkt lokaal en richt zich in eerste instantie op Londen, maar ook mensen van buiten de stad kunnen zich aanmelden en de aanbiedingen kopen.

Kelkoo belooft producten als modestukken van bekende designers, toegang tot hippe restaurants in Londen, een meet and greet met bekende acteurs en VIP-kaartjes voor theaterpremières, met korting aan te bieden.

Gebruikers die zich aanmelden op Kelkoo Select krijgen dagelijks een aanbieding. De aanbiedingen kunnen in de vorm komen van een group buy, waarbij een minimaal aantal mensen het product moet afnemen voor de korting geldt, of in de vorm van een aanbieding waarbij een beperkt aantal in de verkoop wordt gedaan. Andere aanbiedingen kennen deze beperkingen weer niet.

Kortingssites schieten als paddenstoelen uit de grond. Zo zijn er LivingSocial en Groupon. Marktplaats komt binnenkort ook met een dergelijk initiatief in het bestaande Aanbieding van de Dag, waar fysieke retailers nieuwe klanten naar de winkel kunnen lokken. Wegener is ook onlangs begonnen met een eigen kortingssite. Bol.com kent Daily Deals, waarbij, net als bij een initiatief van Wehkamp, wordt geadverteerd met eigen producten, niet met reclames van derden.

Twee jaar geleden werd de Europese vergelijkingssite Kelkoo door een Britse investeringsmaatschappij gekocht van Yahoo. Op de Europese markt zegt Kelkoo het derde grootste platform te zijn. Op de Nederlandse markt zijn ze voorbijgelopen door een aantal andere partijen.

Deel dit bericht

17 Reacties

Abonnee

Wat is dat toch? Nu komt ook Google met "Google Offers". Kan je dit allemaal zien als een "Dagaanbieding" zoals iBood? Zoja dan kan de eigenaar van de .NL versie blij zijn met dit nieuws. Ben overigens wel benieuwd of Groupon zich staande weet te houden nu ook Google Offers en andere grote partijen dit concept gaan uitrollen.

soboer

Ik las dat Google met eigen Groupon clone komt. Laten we alvast afscheid nemen van Groupon die arrogant 6 miljard van Google afsloeg.Groupon heeft een markt aangeboord die nog veel ruimte overlaat voor andere partijen. Als Google betere offers biedt, zijn er genoeg consumenten die bij Google willen shoppen. Een email bestand opbouwen is voor Google uiteraard niet moeilijk. Met een eigen netwerk kunnen ze eindeloos adverteren.

Sabine

@Soboer: Nogal een vreemde opmerking van je, over een volgens jou arrogante Groupon. Misschien wil de oprichter van Groupon gewoon graag ondernemen ipv verkopen en geld gaan tellen. Dat zijn de echte ondernemers met karakter, maar daar heb jij blijkbaar geen kaas van gegeten.

Peter

Vooralsnog is de status dat Groupon en haar klonen in Europa geen succes hebben. Het lijkt mij een concept dat in de VS goed werkt maar in Europa niet. Er zullen er m.i. veel stuklopen hier. Noem mij een Groupon achtige site die succes heeft hier ?

Pim

"Laten we alvast afscheid nemen van Groupon die arrogant 6 miljard van Google afsloeg" Gelukkig is Google zelf niet zo arrogant 🙂

Eric

@sabine: En jij gelooft ook nog in Sinterklaas en andere sprookjes? Kom op, zo een aanbieding leggen serieuze mensen niet naast zich neer. En dan dwing je gewoon enige vorm van autonoomheid af. Of een andere leuke functie binnen het concern.

Sabine

@Eric: Natuurlijk weet jij het ook beter dan Groupon, want wat had jij ook alweer gepresteerd in je leven? Niemand weet wat de werkelijke reden is geweest dat dit bod geweigerd is.

soboer

Mycitydeal is de concurrentie ook niet aangegaan met groupon en heeft zich over laten kopen door Groupon.

Vincent

Het maakt Groupon eerder cool dan arrogant dat ze zich niet hebben verkocht aan Google.

Eric

@Sabine Misschien heb ik Marktplaats aan Ebay verkocht, misschien Tweakers aan VNU of misschien wel helemaal niks. Maar als jij nog droomt van zakenmensen die voor hun goede gevoel in de zakenwereld zitten moet je zeker verder dromen. Hoeveel bedrijven zijn er niet die niet opgekocht wilde worden en uiteindelijk een langzame dood hebben gehad.Erg sociaal tegenover je werknemers. Maar wat voelde hij zich toch goed dat ik nooit "voor het geld" is gegaan. Dat gezeur dat geld verdienen vies is. Moet je ook niet op een zakensite rond kijken…. "Ga toch koken"

Sabine

@Eric: Mag je van je moeder wel zo lang op internet?

Vincent

Ha, de discussie wordt steeds inhoudelijker. Waarom zou iedereen zich moeten laten opvreten door Google? Zelf vertrouwen, gezonde groei, niets mis mee.

Eric

@Sabine: Dat bedoel ik. We betalen tegenwoordig niet meer per tik. We hebben allemaal ADSL. Niet hier rondhangen zonder verstand. @Vincent: INHOUDELIJK, Het is soms de wet van de grote getallen. Moet een "buurtsuper" sappelen om zich overeind te houden als op hetzelfde terrein een AH XL wordt gebouwd? Of moet ie zijn winkel omtoveren tot AH en meegroeien in het succes van Appie?Het zou ook niet mijn keuze zijn om bijv 5 grote bedrijven in de wereld te hebben waar alles onderhangt. Maar soms moet je nou eenmaal. En 6 miljard!! is nou ook geen fooi wat je aangeboden krijgt.

Sabine

@Eric: Wat een sulletje ben je toch, dit is niet je schoolplein waar je meisjes wegjaagt omdat je bang voor ze bent.

Jasper

Eric, je praat echt onzin. " Soms moet je wel?" Wie moet wat? Je doet net of jij de directeur bent van Google? Ik geef Sabine gelijk, ga terug naar je Nintendo.

Eric

@sabine: Inhoudelijk hadden we afgesproken. @jasper: Ik gaf net 2 opties wie ik kon zijn, deze zat er niet bij.En waar is jou inhoudelijke inbreng? Waarom MOET het niet dan, jij bent liever die buurtsuper die naar jaren lieve ondernemer geweest te zijn failliet gaat? Mijn rode draad. Niet moeilijk doen over geld verdienen. En als je beter af bent met verkoop ( KLM-Air France ) moet je dan doen dan ipv zelfstandig failliet gaan ( Fokker )

soboer

Haha, weinig mensen met verstand die hier reageren. Google is de grootste bedreiging die je kan bedenken. Ik lees hier mensen stoer praten dat Groupon ondernemingschap toont door een aanbod van 6 miljard af te slaan.Hyves heeft ook al heel wat aanbiedingen afgeslagen, totdat ze erachter kwamen dat Facebook een te grote bedreiging werd. Helaas voor hen hebben ze niet op het hoogtepunt kunnen verkopen en zijn daardoor heel wat misgelopen.Zo zijn er talloze voorbeelden van bedrijven die te lang gewacht hebben. Groupon kan nu alleen maar marktaandeel verliezen en het bod van 6 miljard zal waarschijnlijk niet nog een keer geboden worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond