Deel dit artikel
-

Kindersite SwapItShop start met 17 miljoen euro

SwapItShop , één van de eerste bedrijven van incubator Gorillapark , gaat van start met een kapitaal van 17 miljoen euro. Gorillapark noemt het bedrijf een "eBay-achtige ruilmarkt" voor kinderen die speelgoed kopen of verkopen. Het kapitaal wordt opgebracht door Granada Media .

Allereerst wordt het concept in Groot-Brittanie gelanceerd, waarna de VS aan de beurt is. Daarna zullen andere Europese landen volgen. Charlie Nelson, oprichter van SwapItShop, toont zich onder de indruk van een ietwat vreemd onderzoek in Engeland: de nationale waarde van afgedankt speelgoed zou alleen al in Engeland 4,9 miljoen pond bedragen. Overigens begeeft de site zich op glad ijs: Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kinderen wel veel online zijn om op zoek te gaan naar informatie en content zoals muziek, maar eigenlijk nauwelijks online kopen.
In de toekomst wordt dat wel beter. Volgens Jupiter besteden kinderen over enkele jaren een vijfde deel van hun zakgeld op het web.

De kinderen zullen op de SwapIt-site werken met virtueel geld, Swapits genaamd. Ook Fox Kids heeft plannen om een online winkelcentrum voor kinderen in te richten, inclusief virtuele portemonnee. Op SwapItShop verdienen kinderen het virtuele geld door hun afgedankte speelgoed te verkopen. De 'munteenheid' komt ook offline beschikbaar als promo-coupons zodat consumentenmerken hun producten kunnen promoten op de jongerenmarkt.

Volgens Gorillapark-CEO Jeroen Mol is de timing voor de site perfect. "Dit zal groots worden. De samenwerking met Granada Media zal SwapItShop snel in staat stellen de 'Gorilla-positie' te verwerven." Met die positie bedoelt Mol dat het bedrijf binnen twee jaar een beursnotering moet hebben. Om dat te bereiken investeerde de incubator eerder al 500.000 euro aan startkapitaal, en werkt een aantal Gorillaparkmensen binnen de gelederen van SwapItShop.
Volgens de Gorilla-filosofie zal het bedrijf, dat afgelopen januari onder de Gorilla-vlag startte, uiterlijk in januari 2002 naar de beurs gaan.

Deel dit bericht

4 Reacties

Richard

Heel leuk, maar de site van SwapItShop geeft enkelt de header en een frame. De rest is down en dan doe je niet veel. Even Digital Island bellen? Richard

Merlot Verberg

Slim! Heeft absoluut toekomst! Helaas moeten wij het nog even zonder groteinvesteerders doen. Desalniettemin achten wij ons concept ook sterk.Groet,Merlot

J. Kempers

Leuk idee. Nu de verzendkosten nog vermelden op de site, dan koop je wel nieuw.

Ict

ligt het nu aan mij of is dit nu ook weer zo'n idee dat ten dode gedoemd is? Ik zie dit namelijk nog niet gebeuren. En toch 17 miljoen Euro beuren. Wie is er nu gek? Ict ps.ik heb http://www.verhaaltjesvoorlezen.nl nu bekeken. Sublieme site, zeer goed uitgevoerd. Ik geloof daar meer in dan in Swapit (waarom doet dat me toch iedere keer aan Swami (lees: oplichter) denken?)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond