Deel dit artikel
-

Klarna groots van start in Engeland

Betaaldienst Klarna investeert 125 miljoen euro in het op- en uitbouwen van een positie op de Engelse markt. Bij bewezen succes kan dat een brug naar de Amerikaanse markt vormen.

Meer dan de helft van de jaaromzet over 2013 steekt het Zweedse Klarna in de opening van een kantoor in Engeland. Daarmee laat het bedrijf zien dat het serieus is met zijn ambitie om uit te groeien tot een wereldomspannend leidend betaalsysteem.

Het wordt een lastige klus, een van lange adem, om een vaste positie op de Engelse markt te verwerven. Het eiland kent een traditie van creditcard- en PayPalbetalingen. Klarna brengt daar een variant van op de Engelse markt, achteraf betalen. Wij kennen dat van de acceptgiro.

Vooral op het mobiele front bewijst het Zweedse betaalsysteem zijn nut. Consumenten hoeven geen ellenlange tekenreeksen meer in te vullen op de kleine schermpjes van webwinkels die het systeem gebruiken. Ze loggen eenmaal in en met een klik of veeg verrichten ze de betaling.

Een andere dienst van het bedrijf is dat een consument bij meerdere webwinkels kan shoppen en aan het einde van de maand één factuur krijgt. Die kan over een langere periode worden betaald. Klarna betaalt de winkeliers eerder uit en neemt het risico van hen over.

De Nederlandse tak staat sinds kort onder leiding van Nicolas Debaig, die eerder in de internationale financiële sector actief was. Zijn aanstelling is bedoeld om de lokale activiteiten steviger op de kaart te zetten.

Klarna claimt over 2013 een omzet van tweehonderd miljoen euro en 25 miljoen bediende consumenten. Onlangs kocht het in Duitsland een stevige positie met de overname van Sofort.

Foto: Lena Vasiljeva (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond