Deel dit artikel
-

Kledingzoekmachine gaat live

Een nieuwe kledingzoekmachine Kleding.nl pretendeert alle online kledingwinkels in Nederland te kunnen doorzoeken, waaronder die van Zalando, Wehkamp, SuperTrash en Kleertjes.com. Op dit moment zijn 400.000 artikelen van 95 webwinkels geïndexeerd.

Het aantal mensen dat online kleding koopt, neemt sterk toe. De online omzet steeg in 2011 met 14 procent naar 630 miljoen euro, volgens Blauw Research. Zoekdiensten voor kleding zijn echter schaars en over het algemeen weinig succesvol. Vorig jaar maakte Google bijvoorbeeld bekend te stoppen met Boutiques, dat een jaar eerder nog werd geïntroduceerd als de nieuwe manier van online kleding shoppen.

Kleding.nl (de domeinnaam werd vorig jaar gekocht) biedt een aantal extra mogelijkheden naast gewoon zoeken. Wanneer een maat niet beschikbaar of een prijs nog te hoog is, kan Kleding.nl een notificatie sturen als de gewenste maat weer verkrijgbaar is, of als er acties of aanbiedingen zijn.

Belangrijkste investeerder van de zoekmachine is Jan-Willem Tusveld, de oprichter van Vinden.nl en Gaspedaal.nl. Tusveld noemt het ‘ons meest complexe en grootste project tot nu toe’.

Deel dit bericht

11 Reacties

Jeroen

Ziet er goed uit Jan-Willem. Complimenten, ik weet hoe complex dit is. Nog wat kleine dingetjes, maar het ziet er nu al strak uit.

milko

Soortgelijk idee al zeer vaak gezien, Google Shopping werkt toch fijner en er zijn er nog wel die soortgelijke (of betere) ervaring bieden. Ik vrees voor hun ook dat kwestie van tijd is dat ze door Google manueel uit de index worden gegooid; geen toegevoegde waarde voor Google; affiliate site met wat geavanceerde filters, wat extra content en fijn ontwerp.

Net als in de reisbranche zal je zelf producten moeten leveren om niet door de overijverige Google vrienden uit de index te worden verwijderd.Terecht of niet; Google wilt de vergelijker en helpende hand zijn voor consumenten (en daar goed aan verdienen…)

sharina

Ziet er goed uit! Het heeft wel iets van van fashionchick.nl. Hun hebben ook ongeveer dezelfde insteek (DE zoekmachine voor kleding).. iedergeval een goed initiatief en ben benieuwd naar de resultaten.

Rolf Oosterhuis

Ziet er leuk uit maar toch zal ik het meer gooien op de social kant dus deel je selectie met je vrienden enz

Erik van der Veen

Erg slim. De Funda voor de kleding. Denk dat die indexatie niet eens doorslaggevend is voor het succes. De domeinnaam is de beste die je kan bedenken. Zorg dat de site goed werkt, toegevoegde waarde biedt en gooi er drie maanden lang een hele zware branding campagne tegenaan (of enkele slimme social media acties) en je zit voor de komende jaren goed.

Frits Garrer

Petje af! Mooie duidelijke website.

Enige verbeterpunt kan ik meegeven is de “popup” met de details voor een kledingstuk, dus valt over andere keuzemogelijkheden en is lastig “weg te krijgen”.

Bart

Het eerste kledingmerk dat ik probeerde, gaf al een foutmelding. Ik vraag me af of dit beperkte aanbod aan kledingmerken de oplossing is. Het aantal kledingmerken dat bijvoorbeeld Zalando in Nederland verkoopt lijkt heel groot, maar is in feite relatief gering. Amazon heeft op het gebied van kleding al een ruimer assortiment.

Ook houdt deze zoekmachine geen rekening met het feit dat kleding ook bij Belgische en Duitse bedrijven besteld kan worden, waarbij sommigen geen verzendkosten rekenen. Juist internet zorgt voor het toegankelijk maken van buitenlandse bedrijven voor de Nederlandse markt. Wat dat betreft vind ik dat deze website een te beperkt focus heeft.

De personen achter deze website wens ik veel succes. Ik heb er echter een hard hoofd in of dit de oplossing is.

Vincent

Leuk / goed initiatief! Of het succesvol is ja/ nee is voor iedereen een raadsel, maar dat er mooi werk geleverd is, is duidelijk! Complimenten en succes!

Taco Stomps

Vinden en Gaspedaal is een heel aardig trackrecord. Dus ik heb er wel vertrouwen in. Het wordt natuurlijk pas echt interessant als de bijzondere merken worden toegevoegd ipv de massamerken. Dus dat beloof ik binnenkort te doen met Miss Green 🙂

Arend de Ruiter

Leuk site en met name erg snel en dat is knap met een grote database. Kom wel een fout tegen. Er wordt http://www.kleding.nl/heren-shirts/ aangegeven dat er kleding is met 100% korting. Als je dit selecteert krijg je deze stukken niet te zien.

Remo Natali

Hey Sjoerd Jan, gefeliciteerd, eindelijk een goede bestemming voor je domein en ik zag dat Woods ook aan de lijst is toegevoegd :). Wel, werk ze en tot later.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond