Deel dit artikel
-

Kleine groei TNT Express

De internationale pakketdienst TNT Express ziet de omzet over het tweede kwartaal met twee procent toenemen. De winst nam ook wat toe, al blijfven de markten concurrerend.

Met name Azië en Europa ziet TNT Express als felbevochten omgevingen. In Europa steeg de omzet met 0,8 procent tot 1,4 miljard, in Azië daalde hij met 12,2 procent tot 404 miljoen euro. Die twee gebieden zijn goed voor tachtig procent van de omzet.

De resultaten over de afgelopen maanden resulteren in een kwartaalbericht met daarin een omzetgroei van 2,1 procent tot 1,8 miljard euro, een bedrijfsresultaat van 46 miljoen (+44 procent) en een nettowinst van negen miljoen euro (+80 procent).

De volumes in Europa stijgen nog wel iets (1,7 procent), maar de per vervoerde kilo ging daarentegen omlaag. Daardoor daalde de omzet per kilo van 1,19 naar 1,18 euro.

Alhoewel Europa de overname van TNT Express door UPS onderzoekt, gaan beide partijen ervan uit dat deze doorgang zal vinden. Ze gaan door met de voorbereidingen en verwachten dat TNT Express begin 2013 in Amerikaanse handen zal zijn.

Foto: torbakhopper (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond