Deel dit artikel
-

KPN: 100.000 abonnees voor i-mode

KPN zegt dat het inmiddels 100.000 abonnees heeft voor i-mode. Het telecombedrijf verwacht nog voor de kerst het derde toestel te introduceren dat geschikt is voor i-mode. Het beschikbaar komen van meer toestellen zou de groei veroorzaken, hoewel inmiddels ook de prijzen voor de telefoons drastisch verlaagd zijn.

De laatste cijfers die KPN gaf dateren van eind september, toen de resultaten voor het derde kwartaal bekendgemaakt werden. KPN had toen 142 duizend i-mode toestellen verkocht in Nederland en Duitsland, waarvan 43.500 in Nederland. Het bedrijf meldde toen al de doelstelling van honderdduizend verkochte exemplaren in Nederland dit jaar niet aan te passen.

Momenteel worden volgens KPN duizend i-mode abonnementen per dag verkocht. Een op de twee abonnementen die KPN Mobile momenteel verkoopt is voor een i-mode toestel, zo meldt het bedrijf. De groei wordt met name veroorzaakt door het beschikbaar komen van een nieuw toestel, aldus KPN, hoewel inmiddels ook de prijzen voor aanschaf van het toestel drastisch verlaagd zijn. Lange tijd was slechts één toestel voor i-mode beschikbaar, van NEC, iets wat volgens KPN topman Ad Scheepbouwer zorgde voor minder snelle verkoopgroei dan eerder gedacht. Sinds kort is voor i-mode ook een toestel van Toshiba beschikbaar, KPN zegt vanaf 23 december nog met een derde toestel te komen, eveneens van NEC.

Met dit nieuwe toestel is het versturen en ontvangen van plaatjes "nog gemakkelijker" gemaakt, meldt KPN. Zelf foto's maken en versturen (of ontvangen), zoals bij de MMS-dienst van concurrenten Ben en Vodafone Live is er nog niet bij. KPN heeft telkens gezegd dat het hier komend voorjaar mee zal komen. De meest populaire toepassing van i-mode is e-mailen, er zijn tot op heden twee miljoen e-mails van en naar i-mode toestellen verstuurd, aldus KPN. 92 procent van de mail is afkomstig van een computer en 66 procent van de verstuurde mail wordt naar een computer gezonden.

Ben meldde gisteren dat het zesduizend abonnees voor zijn MMS-dienst heeft, meer dan eerder verwacht. Ben lanceerde zijn MMS-dienst in september, als eerste telecombedrijf in Nederland, en zei toen eind dit jaar 3500 klanten voor de dienst te verwachten. Het Financieele Dagblad kwam dinsdag na een inventarisatie onder retailers tot de conclusie dat er vijfmaal zoveel toestellen voor Vodafone Live verkocht worden als i-mode toestellen. Dat zou op basis van de zojuist bekendgemaakte cijfers van KPN betekenen dat er vijfduizend Vodafone Live toestellen per dag over de toonbank gaan.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen

De conclusie die getrokken wordt in de laatste zin van het artikel lijkt mij zeer kort door de bocht. De inventarisatie die door het Financieele Dagblad is gehouden was alleen onder retailers en daarin wordt gesteld dat er 5 maal zoveel V-live als i-mode verkocht zou worden. Wanneer je vervolgens in je artikel conludeert (of suggereert?) dat er dan ook 5 x zoveel V-live per dag verkocht wordt, dan baseer je je op de (beperkte) gegevens uit de retail branche en houd je dus geen rekening met mogelijke andere kanalen. Met andere woorden: er gaan geen 5.000 V-live toestellen over de toonbank, aangezien er ook geen 1.000 i-mode toestellen per dag over de toonbank gaan. Die laatste worden ook via andere kanalen (direct mailings, call centers, content partners etc.) goed verkocht!

Dick Jan Broer

Korte reactie en ik citeer even het artikel: Momenteel worden volgens KPN duizend i-mode abonnementen per dag verkocht. Een op de twee abonnementen die KPN Mobile momenteel verkoopt is voor een i-mode toestel, zo meldt het bedrijf. En nu mijn opmerking:KPN zet op dit moment op grote schaal tegen minimale kosten (of zelfs gratis) imodetoestellen weg. Geen wonder dat het dan zo enorm groeit. Nu nog zijn er internetshop waar je een gratis abonnement en toestel kunt krijgen (www.gsmhuis.nl) of tegen minimale kosten (www.gsmhut.nl). In boekhoudtermen wordt dit windowdressing genoemd… het oppoetsen van cijfers om de financiele situatie mooier te laten lijken dan die is. Daar laat ik het nu maar bij. Het zegt genoeg…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond