Deel dit artikel
-

‘KPN beslist binnen twee weken over Duitsland’

Binnen twee weken beslist KPN over wat het met zijn Duitse dochter E-Plus zal doen. De optie om de buitenlandse onderneming te verzelfstandigen, staat volgens de Financial Times nog overeind.

De Engelse krant meldt dat topman Eelco Blok alle opties open houdt wat de toekomst van zijn bedrijf betreft. Een aantal scenario’s is onderzocht en een van de opties is E-Plus af te stoten. Dat kan via een verzelfstandiging of een samengang met bijvoorbeeld O2.

Toen de Mexicanen van América Móvil hun intentie bekendmaakten bijna een derde van KPN te willen kopen, reageerde Blok eerst positief. Binnen een paar uur zwakte de officiële reactie af en wordt nu behandeld als vijandig. Blok vindt de geboden overnameprijs van acht euro per aandeel te laag. América Móvil wil niet meer betalen, dus wordt gezocht naar andere wegen om de opbrengsten voor de aandeelhouders te optimaliseren.

Een nauwere relatie met O2 ligt dan voor de hand. O2-moeder Telefónica heeft veel schulden en heeft, zo wordt aangenomen, niet het vermogen om E-Plus te kopen. Wanneer de Spanjaarden O2 afsplitsen, wat zou worden overwogen, wordt een overname van de Nederlandse dochter weer realistisch.

O2 is actief in Duitsland, Engeland, Ierland, Tsjechië en Slowakije.

De Mexicanen namen vorige week een belang van 4,1 procent in Telekom Austria. Er zou worden onderhandeld met een andere aandeelhouder (Ronny Pecik) over het samenvoegen van het aandelenpakket. Dat zou tot een gebundeld pakket leiden van 25 procent.

Uit verslaggeving van het FD werd afgelopen weken duidelijk dat KPN al enige tijd bezig is nieuwe institutionele beleggers te interesseren voor het bedrijf. Daartoe behoorden Chinese investeerders, staatsfondsen en ook een Zuid-Amerikaanse operator als América Móvil.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond