Deel dit artikel
-

KPN koopt Enertel, kwart meer hotspots

Telecombedrijf KPN betaalt 10 miljoen euro voor de overname van Enertel. De Wimax-licentie van Enertel blijft buiten de overname. KPN breidt haar wifi-hotspotbereik met circa 25 procent uit. Het aantal hotspots loopt richting de 1.000.

Vanochtend maakte KPN bekend Enertel over te nemen van investeringsbedrijf Greenfield Capital. Eerder kocht KPN van dezelfde investeerder de mobiele aanbieder Telfort. Enertel is gespecialiseerd in het afhandelen van dataverkeer via zijn eigen netwerk en rekent verscheidene telecom- en telefonieaanbieders tot de klantenkring. Bovendien vindt KPN de capaciteit van de datacentra van Enertel interessant.

"De WLL-licentie hebben we niet nodig", aldus een woordvoerder van KPN. Gisteren werd bekend dat Enertel samen met Intel een Wimax-bedrijf op gaat zetten. Ze gaan gezamenlijk een landelijk dekkend draadloos breedbandnet aanleggen. Wimax is een uiting van de WLL-frequenties. De woordvoerder: "Bovendien waren we destijd buitengesloten van de WLL-frequentieverkoop. We willen geen vraagtekens oproepen."

Enertel als data-georienteerd bedrijf past volgens de KPN-zegsman goed in KPN's nieuwe bedrijfsomgeving. Het telecombedrijf investeert miljarden in een zogeheten all IP-strategie. Daarbij verloopt alle communicatie en dienstverlening via het Internet Protocol. Dat is efficiënter en goedkoper.

Met de overname van Enertel vergroot KPN bovendien zijn wifi-bereik. KPN zelf heeft ruim 700 hotspots in commercieel bedrijf. De 200 wifi-toegangspunten van Enertel worden aan het netwerk van KPN Hotspots toegevoegd, waardoor het totaal op ruim 900 komt. Op verscheidene lokaties is KPN momenteel bezig nieuwe wifi-hotspots op te zetten. Enertel begon zijn wifi-activiteiten middels de overname van Winq in 2004.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond