Deel dit artikel
-

KPN lanceert Duitse Planet Internet

KPN is samen met dochteronderneming Planet Internet inmiddels actief op de Duitse markt. De site is begin deze week gelanceerd. Na Duitsland wil KPN ook in andere Europese landen internettoegang gaan bieden.

KPN heeft in Berlijn al een kantoor geopend voor de verdere introductie van Planet Internet in Duitsland. Er komen 80 mensen te werken, voor het eind van 2001 dient dit aantal uitgebreid te zijn tot 250. De Duitse markt is startpunt voor een verdere Europese expansie, zo laat KPN weten.

"Landen die na Duitsland zullen volgen zijn Frankrijk, Engeland, Spanje en Italië", aldus een woordvoerder. Het bedrijf zal de Planet Internet-formule introduceren in deze landen, of aansluiting zoeken bij bestaande portals. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van content, zo laat de woordvoerder weten.

Deze content bestaat uit financiële diensten in samenwerking met ABN AMRO, waarmee KPN eerder dit jaar een samenwerking aankondigde onder de naam Money Planet. Verder werkt KPN op dit gebied onder andere samen met de content partners Disney, Endemol/SBS, 3rd Elevation/M-player, NOB Interactive en Travel Unie.

Met E-plus, waarvan KPN 77,5 procent van de aandelen in handen heeft, is KPN al actief op de markt voor mobiele telefonie in Duitsland. Het bedrijf verwacht dat de diensten van E-plus, waaronder een wap-portal, en Planet Internet op termijn geïntegreerd zullen worden.

Met de merken Planet Internet, Het Net, XS4ALL en HCCnet is KPN de grootste aanbieder van internet in Nederland. In totaal bedient KPN naar eigen zeggen ongeveer 1,5 miljoen consumenten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond