Deel dit artikel
-

KPN moet MCI Worldcom flat-fee aanbod doen

KPN moet netwerkcapaciteit inruimen voor telecombedrijf MCI Worldcom , zodat Worldcom flat-fee internet aan haar abonnees kan aanbieden. Dit besloot de Rotterdamse arrondissementsrechtbank, die hiermee aan het standpunt van telecomtoezichthouder OPTA tegemoetkomt.

In het najaar van vorig jaar besloot de OPTA bij een geschil tussen KPN en Worldcom, dat KPN binnen twee weken een tarief moest voorstellen waardoor WorldCom flat-fee internet kan aanbieden. KPN had binnen de termijn het tariefvoorstel ingediend maar vroeg daarnaast schorsing aan bij de Rotterdamse rechtbank over het besluit. Een van de redenen lag bij de doelstelling van KPN kwaliteit te waarborgen door het instellen van piek-en daltarieven, aldus een woordvoerder. Het aanbieden van flat-fee internet op het KPN-netwerk zou deze doelstelling doorkruisen. Volgens de woordvoerder heeft de OPTA vorig jaar ook geen rekening gehouden met investeringen die nodig zijn om haar netwerk aan te passen.

De schorsing van KPN is echter teniet gedaan door het besluit van de rechter. De OPTA is het tariefvoorstel aan het bekijken, een besluit hierover kan volgens een woordvoerder nog twee weken duren. Daarna is het de beurt aan Worldcom om haar goedkeuring te verlenen aan de tarieven. De OPTA wil geen uitspraken doen over de hoogte hiervan.

De toezichthouder verwacht dat een groter aanbod van flat-fee internet een bredere groep consumenten gaat aanspreken. Maar KPN beweert dat het kampt met een beperkte netwerkcapaciteit, waardoor flat-fee internet nog niet onbeperkt mogelijk is. Vandaar dat de OPTA heeft bepaald dat KPN tot 1 juli 2001 WorldCom alleen capaciteit moet leveren voor abonnees met een ISDN-aansluiting. Overige abonnees van Worldcom worden vooralsnog buitengesloten. Een woordvoerder van Worldcom hoopt dat deze restrictie voor juli dit jaar wordt opgeheven. De woordvoerder gelooft dat het KPN-netwerk het dataverkeer makkelijk kan verwerken.

Deel dit bericht

3 Reacties

Replica

Volgens mij denkt KPN dat meteen elke nederlander met een pc gebruik gaat maken van de FlatFee mogelijkheid. Er zijn ook nog gebruikers met Kabel en ADSL die daar denk ik al vanaf zien. Blijft er nog een klein percentage over in de gebieden waar nog geen kabel/adsl is. Die gebruikers zouden dan gebruik kunnen maken van FlatFee, zijn toch weer meer inkomsten voor KPN. Laat KPN anders eens een Enquete in het leven roepen, wilt u FlatFee Internet als het aangeboden wordt Ja/Nee en meer van dit soort vragen, krijgen ze meteen een beeld van hoe en wat. Met vriendelijke groeten, 

roy hermans

Gelukkig dat MCI worldcom eindelijk van de KPN heeft gewonnen, zo krijgt eindelijk een andere telecom aanbieder ook de mogelijkheid het netwerk van de KPN te gebruiken.

bruno

*zucht*….en zo helpen de OPTA, de Overheid weer een flinke hand mee om KPN naar de Filistijnen te helpen. Nog even en dan klapt het aandeel naar een BAAN-Niveau en dan maar klagen. Denk na!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond