Deel dit artikel
-

KPN ontkent geruchten over buitenlandse overnames

Als door een wesp gestoken reageerde KPN gisteren op ‘geruchten in de markt die een verandering van de strategie van het bedrijf suggereren’.

‘KPN is momenteel sterk gepositioneerd en de Raad van Commissarissen staat volledig achter de huidige strategische richting van KPN om zijn positie in de Nederlands markt te versterken. KPN’s overnamestrategie is gericht op kleine, binnenlandse overnames. KPN heeft geen plannen om internationale acquisities te doen,’ zo liet het bedrijf in een summiere verklaring weten.

Woensdag meldde persbureau Bloomberg dat de nieuwe CEO Maximo Ibarra zijn zinnen zou hebben gezet op internationale overnames. Zo zou Ibarra mogelijkheden in Scandinavië willen onderzoeken en zou er worden gekeken naar een fusie met Proximus. De Italiaan leidde in eigen land de megafusie van telecomaanbieders Tre en Wind.

Vooral de plannen met Proximus zijn opmerkelijk omdat KPN nog niet zo heel lang geleden zijn Belgische dochter Base verkocht aan Telenet.

Zelf laat Ibarra de deur op een kier staan. ‘Ik kom hier in de eerste plaats om KPN zo succesvol mogelijk te maken in Nederland, daarna zien we wel verder’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond