Deel dit artikel
-

KPN-klant krijgt toegang tot WiFi netwerk Fon

Klanten van KPN krijgen binnenkort toegang tot Fon, ’s werelds grootste publieke WiFi-netwerk. Daarmee kunnen ze ook inloggen bij 7 miljoen buitenlandse toegangsplekken.

Fon is een netwerk, waarbij een deel van de bandbreedte ter beschikking wordt gesteld aan derden. Die moeten wel met een wachtwoord inloggen en lid zijn van Fon. Voor het deel van de breedbandverbinding dat klanten delen, wordt een gescheiden WiFi-signaal opgezet.

Fon exploiteert al ruim zeven miljoen publieke WiFi-toegangspunten in een groot aantal landen in samenwerking met lokale operators. Fon streeft ernaar binnen enkele jaren meer dan vijftig miljoen gedeelde verbindingen in haar internationale netwerk aan te bieden.

Het publieke WiFi-netwerk is daarmee een aanvulling op KPNs landelijk dekkende vaste en mobiele netwerk en de bestaande vijftienhonderd WiFi-hotspots in Nederland, die al toegankelijk waren voor KPN-klanten.

KPN verwacht de dienst binnen een half jaar te testen en later dit jaar voor het grote publiek te introduceren.

Deel dit bericht

4 Reacties

John

Leuk initiatief, ware het niet dat veel fon spots niet actief zijn en er bijvoorbeeld in het centrum van Den Haag bijna geen enkele spot te vinden is xD

Floris

@John
Aan je reactie te zien heb je geen idee wat Fon is. Wellicht kan je dat beter eerst even uitzoeken al voor je een reactie plaats. Je opmerking raakt kant nog wal.

piet

@Floris, misschien weet John dat beter dan jij. Op dit moment is het aantal (actieve) fon spots in Nederland niet om naar huis te schrijven. In de UK zijn er dan weer een hele hoop, voornamelijk omdat klanten van BT met hun ADSL modem automatisch een fon hotspot in huis halen. Interessant om te weten of KPN dat ook gaat doen.

johnnyK

finalmente! Fon werkt prima, zodra de critische massa bereikt wordt. Dankzij kpn zal dat gaan gebeuren. Je kunt ook zonder kpn een fonero worden, gewoon een Fon routertje kopen en je doet mee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond