Deel dit artikel
-

Omzet TomTom lager dan verwacht

De omzet van navigatiebedrijf TomTom is ten opzichte van vorig jaar nauwelijks gewijzigd: 205 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2015. Analisten hadden gerekend op 207 miljoen euro omzet. Het nettoverlies van 6,9 miljoen euro valt ook tegen. Vorig jaar werd nog winst geboekt.

Telematica (data) en licensies bleken de grootste gangmakers, maar de navigatiekastjes leverden opnieuw in: de omzet ging van 29,2 miljoen naar 23,6 miljoen. Het bedrijf onvervindt steeds meer concurrentie van gratis mobiele apps, zoals die van Nokia’s HERE. Daarom maakt TomTom afspraken met autofabrikanten om kaarten en file-informatie te leveren voor inbouwapparatuur.

TomTom houdt vast aan de verwachtingen voor dit jaar. Het Nederlandse bedrijf rekent op een omzet van 1 miljard euro en een aangepaste nettowinst van ongeveer 0,20 euro per aandeel.

Het bedrijf kondigt volgende week woensdag tijdens een groot evenement in de Amsterdam Passenger Terminal een aantal nieuwe producten aan. Zo worden nieuwe consumentenproducten op het gebied van sport en navigatie gepresenteerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond