Deel dit artikel
-

Kwartaalwinst Apple hoger dan kwartaalomzet Google

De dood van Steve Jobs lijkt geen enkele negatieve invloed te hebben gehad op de omzet van Apple. Het bedrijf boekte zijn hoogste kwartaalomzet en -winst ooit.

Apple boekte het afgelopen kwartaal een recordwinst van 13,06 miljard dollar, ofwel 13,87 dollar per aandeel, bij een recordomzet van 46,33 miljard. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een omzet geboekt van 26,74 miljard, en een nettokwartaalwinst van 6 miljard, ofwel 6,43 dollar per aandeel. De brutomarge bedroeg het afgelopen kwartaal 44,7 procent, vergeleken met 38,5 procent in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 58 procent van de totale omzet.

De kwartaalwinst van Apple is daarmee hoger dan de totale omzet van Google over het laatste kwartaal (10,6 miljard).

En des te pijnlijker voor Google als producent van Android: die winst is er vooral gekomen dankzij de iPhone. Apple heeft het afgelopen kwartaal 37,04 miljoen iPhones verkocht, een stijging van 128 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. Het heeft het afgelopen kwartaal bovendien 15,43 miljoen iPads verkocht, een stijging van 111 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. Ook dat is een opmerkelijke ontwikkeling: Apple verkocht meer iPads dan HP pc’s verkocht.

Het succes lijkt ook af te stralen op andere producten: Apple heeft het afgelopen kwartaal 5,2 miljoen Macs verkocht, een stijging van 26 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar.

Het enige dat niet goed gaat zijn de iPods. Apple heeft het afgelopen kwartaal 15,4 miljoen iPods verkocht, een daling van 21 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar.

Peter Oppenheimer, CFO van Apple, wist ook nog te melden dat er 97 miljard dollar in de kas zit en dat Apple daar niet op blijft zitten. Apple wil de komende tijd overnames doen. Zo werd onlangs geheugenfabrikant Anobit overgenomen.

Het personeel van Apple wordt woensdag ingelicht over nieuwe producten.

Deel dit bericht

1 Reacties

Leon

“De kwartaalwinst van Apple is daarmee hoger dan de totale omzet van Google over het laatste kwartaal (10,6 miljard).

En des te pijnlijker voor Google als producent van Android: Die winst is er vooral gekomen dank zij de iPhone.”

Iets met appels en peren vergelijken…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond