Deel dit artikel
-

Lagere omzet voor Didi Global door regelgeving

De Chinese Uber-rivaal Didi Global rapporteerde woensdag een 1,7 procent lagere omzet in het derde kwartaal vanwege strengere regelgeving.

De omzet voor het derde kwartaal dat eindigde op 30 september daalde tot 42,7 miljard yuan (6,71 miljard dollar) van 43,4 miljard yuan een jaar eerder. Het nettoverlies toerekenbaar aan gewone aandeelhouders bedroeg 25,91 yuan.

Daniel Zhang, de CFO van de Chinese e-commercegigant Alibaba Group Holding, die sinds 2018 in de raad van bestuur van Didi had gediend, heeft ontslag genomen.

De Chinese autoriteiten hebben Didi hard aangepakt, na de notering aan de New York Stock Exchange in juni. Zo moest Didi zijn app uit de appwinkels verwijderen zodat de Cyberspace Administration of China (CAC) het beleid met betrekking tot klantgegevens kon onderzoeken. De beursnotering aan de Amerikaanse beurs is geschrapt. Didi richt zich nu op de aandelenbeurs in Hong Kong.

Woensdag werd ook bekend dat Alibaba onder druk van de Chinese toezichthouders zijn belang van 30 procent in Weibo (de Chinese Twitter) gaat verkopen. De vermoedelijke koper, Shanghai Media Group, zou gesteund worden door de Chinese overheid. In september verkocht Alibaba ook al een belang van 5 procent in Mango Excellent Media, een dochter van het Chinese staatsmediabedrijf Hunan TV.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond