Deel dit artikel
-

Lastminute.com neemt branchegenoot over

Online reisbureau Lastminute.com neemt voor een bedrag van twaalf miljoen pond het Engelse DGL over, dat tevens actief is binnen de reiswereld. De overname wordt betaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. DGL is winstgevend en draagt ongeveer 38 miljoen pond bij aan de omzet van Lastminute.com.

DGL (The Destination Holdings Group) is al zestien jaar actief met het aanbieden van reizen en aanverwante diensten, zoals autoverhuur. Driekwart van de omzet wordt behaald via internet, via de portal Travel4less.co.uk waar in totaal 24 sub-sites bij zijn ondergebracht, zoals Citybreaks4less.co.uk en Flights4less.co.uk .

Lastminute.com beweegt zich ook op dezelfde gebieden als DGL, maar biedt daarnaast ook diverse andere diensten aan, zoals het kopen van concerttickets en het vinden van een restaurant. Lastminute.com presenteerde recent goede resultaten voor het eerste kwartaal, evenals concurrent Ebookers.com. Het bedrijf is momenteel actief in negen landen, behalve Engeland en Nederland nog Zweden, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika en Australië. Binnenkort komt er ook een Japanse site.

DGL, dat 119 medewerkers heeft, had in het jaar eindigend op 30 april een omzet van 38,8 miljoen pond (voorlopige cijfers). Het behaalde op basis daarvan een winst voor rente, belastingen en afschrijvingen van 1,4 miljoen pond. DGL draagt rond de 8 miljoen pond bij aan de cashflow van Lastminute.com. Het overnamebedrag van 12 miljoen pond kan overigens nog groeien. Afhankelijk van de prestaties van DGL tot eind april volgend jaar zal er nog 3 miljoen pond toegevoegd worden aan de overnamesom. Lastminute.com zal bepalen of dit in aandelen of in cash gebeurt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond