Deel dit artikel
-

LetsBuyIt.com alsnog naar de beurs

Co-buyingsite LetsBuyIt.com gaat alsnog naar de beurs in juli. Eind mei blies het bedrijf de beursgang nog af, omdat het klimaat indertijd niet in orde zou zijn. De Nederlandse afdeling heeft een nieuwe managing director in de persoon van oud-Heinekenmanager Frank van der Klaauw.

De uitverkoren beurs blijft de Neuer Markt in Frankfurt. De gang staat gepland voor 12 juli. Begeleidende bank is het Amerikaanse Robertson Stephens. Inschrijving is mogelijk tussen drie en tien juli.
De cijfers van de laatste tijd hebben het bedrijf blijkbaar gesterkt in de gedachte dat de juiste tijd is aangebroken. In mei groeide het ledenaantal in Europa van 625.000 naar iets meer dan 700.000. Oprichter John Palmer is ervan overtuigd over twee jaar miljoenen Europeanen te hebben ingeschreven. In dezelfde maand werd er voor 4,3 miljoen euro besteld, verdeeld over 30.000 aankopen. Volgens het bedrijf doet een abonnee gemiddeld drie aankopen per jaar via de site. Per order besteden ze gemiddeld 148 euro.

Eind mei gaf het bedrijf nog te kennen dat ze indertijd niet op de juiste waarde geschat zouden worden, door de negatieve klanken op de beursvloer. Inmiddels is de storm iets geluwd, maar er zijn nog steeds bedrijven die hun beursgang uitstellen, zoals het Amerikaanse Kozmo.com en het Franse Cyberdeck

LetsBuyIt.com is in 1999 opgericht in Zweden. De organisatie telt 350 medewerkers en heeft sites voor Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Italië. Partijen als Nesbic, Gilde, Pro Siebenen British Sky Broadcasting investeren in LetsBuyIt.com.

Deel dit bericht

2 Reacties

knarf

Goede site, net de goedkoopste Palm Vx van Nl gekocht.

L.Bodiman

Lets-not-deliver-it zou een betere naam zijn. Levertijden (binnen 10 werkdagen) worden absoluut niet gehaald. Anderhalve maand wachten op een bestelling (die er nu nog niet is) is idioot.Bellen of emailen heeft geen zin, een levertijd kan niet worden gegeven.Waardeloze service. Wie koopt er nu een tuinstoel of barbeque die waarschijnlijk pas in de herfst geleverd gaat worden..  

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond