Deel dit artikel
-

LG lanceert een van de eerste nieuwe Nougat smartphones

De gisteren gelanceerde LG V20 is het eerste nieuwe Android Nougat-toestel dat op de markt verschijnt. Daarmee klopt LG zelfs Google, die zijn nieuwe toestellen pas begin oktober onthult.

De V20 komt aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Azië uit, net als zijn voorganger V10. Die is uiteindelijk ook in de Benelux verschenen, en dat zal ongetwijfeld ook met de V10 gebeuren.

Enorm grote verschillen met de V10 zijn er overigens niet. Ook dit toestel heeft een quad HD-scherm van 5,7 inch met daarboven een tweede scherm, dat informatie kan weergeven als het hoofdscherm uitstaat. In dit toestel is dit tweede scherm iets helderder geworden.

De behuizing van de V20 bestaat grotendeels uit metaal. De camera blijkt dezelfde te zijn als van de G5, met twee cameramodules. De camera biedt mogelijkheden voor digitale beeldstabilisatie. Aan de voorzijde zitten, anders dan bij de V10, geen twee camera’s meer.

De LG V20 is als gezegd een van de eerste nieuwe toestellen die de nieuwste Android-versie draaien. Nougat zal helaas maar voor een beperkt aantal bestaande smartphones beschikbaar zijn, dus Android adepten zullen mogelijk op zoek willen gaan naar een nieuw toestel.

Zelfs Google komt naar verluidt met een afwijkende Nougat versie (7.1) voor zijn nog te lanceren toestellen, die door fabrikant HTC zijn vervaardigd.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond