Deel dit artikel
-

LibertySurf uiterlijk eind deze week in andere handen

Superweb , de Rotterdamse aanbieder van 0800-internet heeft een bod uitgebracht op de pan-Europese internetprovider LibertySurf . Maar LibertySurf heeft nog geen beslissing genomen of ze op ingaan op het bod van Superweb. "We zijn in onderhandeling en we hopen zo snel mogelijkuiterlijk eind van de weekhet bedrijf over te nemen," zegt Henk de Jager, directeur van Superweb.

"We trekken ons terug uit de Nederlandse markt, maar we hebben nog geen beslissing genomen of we het bedrijf verkopen of dat we er gewoon mee ophouden," aldus Stephan Huet, commercieel internationaal directeur van LibertySurf. "De partijen die geinteresseerd zijn in ons bedrijf kunnen ook niet snel beslissen en wij hebben haast. Maar we wachten de reacties van de geinteresseerden af. We gaan uiteraard in zee met de partij die met het beste bod komt." LibertySurf trekt zich terug uit de Nederlandse markt omdat deze afdeling van de onderneming niet tot de kern activiteiten van het bedrijf behoort. De internetaanbieder is operationeel in Engeland, Frankrijk, Spanje, Italie, en Duitsland.

Als het aan Huet ligt, was er al lang een beslissing gevallen over wie het bedrijf gaat overnemen. "De onderhandelingen lopen stroef, want de partijen kunnen het niet eens worden over hoeveel het bedrijf waard is. Wij hebben geen prijs genoemd, wij willen horen wat de bedrijven te bieden hebben. De prijs is voor de meeste geinteresseerden een business strategie en daar schieten we niks mee op. We wachten even af voordat we een definitieve beslissing nemen."

De prijs is niet de enige factor die voor vertraging zorgt. Ook de bedrijfspresentatie van LibertySurf is een doorn in het oog van de partijen die geinteresseerd zijn de pan-Europese internetaanbieder. Het is te summier, menen ze. Dat leidt ertoe dat Superweb en de andere partijen niet snel een beslissing kunnen nemen.

Superweb is niet het enige bedrijf dat geinteresseerd is in LibertySurf. Freeler en RaketNet , beide gratis internetproviders hebben ook gesproken met LibertySurf maar zijn reeds afgehaakt. Ronald Schepers, woordvoerder van Freeler: "LibertySurf heeft te weinig aanknopingspunten die interessant genoeg zijn voor ons om het bedrijf over te nemen."

Albert Marseille, directeur van RaketNet, geeft ook zijn reden waarom zijn bedrijf LibertySurf niet overneemt. "We hebben gepraat en uit de gesprekken bleken dat wat de internetaanbieder te bieden heeft , niet interessant genoeg is voor ons. Het is beter om zelf nieuwe klanten aan te trekken. We gaan gewoon nu verder met onze eigen activiteiten."

Superweb heeft nog altijd interesse in LibertySurf. "We zijn geinteresseerd in de internetaanbieder vanwege de distributiepartners, de klantendatabase en de connecties die ze hebben in de telecommunicatie," zegt De Jager.

Deel dit bericht

1 Reactie

J.D. Voigt

They (superweb) better get their own act together first…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond