Deel dit artikel
-

‘Live videocommunicatie van nice naar need to have’

Live videocommunicatie is in korte tijd volwassen geworden. “Het heeft een grote sprong voorwaarts gemaakt, van nice naar need to have”, vertelt directeur Nico Verspaget van Quadia.

Toen premier Mark Rutte half maart het land op sloot deed, begonnen de aanvragen voor live videocommunicatie binnen te stromen. Aantallen noemt Verspaget niet, maar het gaat om veel bedrijven die plots van fysiek naar digitaal moesten omschakelen om grote groepen mensen te bereiken.

De toepassingen variëren van webinars om producten te presenteren aan klanten tot bedrijven wiens directie interne presentaties houden. Daarnaast ziet Quadia organisatoren van events die normaalgesproken fysiek werken omschakelen naar digitaal.

“Je ziet nu een omslag plaatsvinden. Waar men video eerst inzette voor crisiscommunicatie gaat het naar meer structurele inzet van video voor live events. Ik verwacht niet dat de vraag afneemt. Het coronavirus is niet weg.”

Bedrijven die aarzelden om video structureler in te zetten, moesten noodgedwongen de knoop doorhakken. Aan de andere kant, zo schetst Verspaget, zien organisatoren van events dat live videocommunicatie goed kan bestaan naast fysieke events.

“Je moet wel kritisch naar de content van je event kijken, want kijkers zijn weg met een muisklik. Als je je format scherp hebt, kun je hoge uitkijkratio’s bereiken.”

Foto: TLC Johnson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond