Deel dit artikel
-

Live videostreams Koninginnedag op Hyves

Gebruikers van Hyves kunnen via hun profielpagina hún Koninginnenacht en -dag gratis live filmen en uitzenden met hun mobiele telefoon. Vanavond al zendt Hyves live ‘mobiele video’s’ uit op een groot scherm op het Amsterdamse Rembrandtplein.

Hiertoe heeft de profielensite een samenwerking met Livecastr gesloten.

Hyvers dienen zich enkel via deze pagina aan te melden en een 020-nummer te draaien met hun mobiel.

Na de aanmelding verschijnt er direct een ‘digitale sticker’ (widget) op de profielpagina van de betreffende hyver. De widget bevat een videospeler. Als de hyver een telefoon met een Umts-verbinding heeft en een camera dan kunnen de opnames én uitzendingen starten. De beelden zijn live, maar worden voor on demand kijkers ook opgeslagen.

"Vanavond worden de beelden die dan live zijn op een groot scherm vertoond op het Rembrandtplein in Amsterdam", aldus Raymond Spanjar van Hyves (video van test).

Het videonieuwtje is in 2 weken in elkaar gezet door Hyves, Icemobile en Starcom. Samsung treedt als sponsor op om de dienst gratis aan te kunnen bieden.

Afgelopen dagen zagen gemiddeld 1 miljoen mensen per dag de pagina waarop men zich aan kan melden.

Hoeveel hyvers inmiddels de Livecastr-widget op hun pagina plaatsten is niet onduidelijk. De directeur van Livecastr-bedenker Icemobile, Ralph Cohen, zegt: "Vanavond kun je in Amsterdam vanaf het kleinste schermpje, de mobiele telefoon, uitzenden op het grootste videoscherm van Europa."

Het bekijken en uploaden van foto’s en video’s wordt steeds belangrijker voor Hyves. Het bedrijf bouwt momenteel een programmaatje voor de mobiele telefoon waarmee de gebruiker eenvoudig beelden naar zijn profielpagina kan versturen en die van anderen kan bekijken.

Bron foto: erwinboogert (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Marcel

Het klinkt echt mega, maar als ik net op wat voorbeeld opnames kijk op http://www.livecastr.com/davos08.html#player, dan valt de kwaliteit echt heel erg tegen. Het lijkt of we naar het begin tijdperk van de digitale camera 1.0 zijn beland. Dit moet tech veel beter kunnen? Jammer, maar valt tegen

Frank

Een leuk idee. Technisch. In de praktijk is de kwaliteit zo slecht dat er niet langer dan 15 seconden naar te kijken is. En live klinkt leuk, maar het internet leeft van on-demand.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond