Deel dit artikel
-

Lost Boys-combinatie wil naar Europese top drie

Nu de fusie van Lost Boys , Netcast en MVLG rond is, wil de nieuwe partij snel Europa in. De eerste uitbreidingen zijn te verwachten in Duitsland en Engeland, zo liet Lost Boys-CEO Michiel Mol weten op een persconferentie. Voor de tweede helft van het jaar is een beursgang gepland die in ieder geval 100 miljoen gulden moet opleveren.

De drie partijen hadden een persconferentie belegd om uit te leggen dat ze goed bij elkaar passen. Het toverwoord is "one stop solution". "In het verleden hebben we wel eens verzucht: Hadden we maar een consultant", zei Netcast-directeur Wilko Stronks. De nieuwe combinatie wil consultancy laten samengaan met design & concept en IT, implementatie en hosting.
Met dit concept hoopt het bedrijf op te stomen naar de Europese top drie. Binnen een jaar moet dat streven gehaald zijn. Mol: "In Nederland hebben we nu voldoende schaalgrootte, maar in Europa horen we nog niet in de top tien thuis. Dat zal veranderen door een aantal overnames, dan kunnen we de concurrentie aan met bedrijven als Agency.com en Icon Medialab." Momenteel wordt er gewerkt aan kantoren in Londen en Berlijn.

Noch de naam, noch de directie staat vast. In ieder geval zullen Michiel Mol, Wilko Stronks en Bas Verhart, namens MVLG, zitting nemen in die directie. Over de andere zetels wordt nog onderhandeld. De nieuwe naam zal in ieder geval "Lost Boys" bevatten. Mol: "We bekijken nog of daar een toevoeging bijkomt."

Samen draaiden de drie in 1999 een omzet van 35 miljoen gulden (15 van Lost Boys, 2 van MVLG en 18 van Netcast) en voor dit jaar verwacht de nieuwe directie een groei van een kleine vijftig procent. Netcast en MVLG hebben winst gedraaid, Lost Boys lukte dat niet meer, aangezien er flink is geïnvesteerd in game-ontwikkeling en in het Medialab.

Aandeelhouders zijn nu de oprichters van de drie ondernemingen, uitgever Wegener, dat het grootste deel van haar aandelen in Netcast aan Lost Boys verkocht, en Roel Pieper, die momenteel in zijn eentje de Raad van Commissarissen vormt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond