Deel dit artikel
-

Lowlands Festival overweegt livestreams

Het Lowlands Festival kijkt serieus naar livestreams. Dat bevestigt de festivalorganisatie tegenover Emerce. Het grote voorbeeld is het Coachella Festival, dat in april het volledige festival gratis streamde.

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg ontvouwde de plannen een dezer dagen tegenover Fastmoving Targets. “Dingen als YouTube nemen we erg serieus,” vertelde Van Eerdenburg.  “Als YouTube een broadcaster wordt, moeten we daar naar kijken. Ons publiek oriënteert zich steeds meer via deze media op nieuwe muziek.”

Hij gaf als voorbeeld het Amerikaanse Coachella-festival, dat via de eigen site en YouTube livestreams uitzond van Arcade Fire, Kings of Leon en The Kills. “Coldplay en een debutantenbandje blijken dan evenveel kijkers te trekken.”

Organisator Mojo bevestigt tegenover Emerce dat de mogelijkheid van livestreams wordt overwogen, “maar we zitten in een onderzoeksfase en dat wil niet zeggen dat we het doen. Het heeft enorme consequenties voor de infrastructuur.”

Bidddinghuizen, de locatie van het festival, beschikt momenteel niet over glasvezel. De bestaande radio- en tv-uitzendingen voor Radio 3FM en televisie maken gebruik van straalverbindingen. Om die reden kan Lowlands momenteel ook nog geen WiFi op het terrein aanbieden. “Er komt een moment dat het betaalbaar wordt, maar nu zouden we het entreekaartje daarvoor duurder moeten maken.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond