Deel dit artikel
-

Ludo Bijvoet alweer weg bij Blokker

Algemeen directeur Ludo Bijvoet houdt het alweer voor gezien bij Blokker Nederland. Zijn vertrek is volgens moederbedrijf Mirage Retail Group ‘in goed overleg’ gebeurd.

Bijvoet werd in de zomer van 2018 benoemd als directeur van Blokker Nederland. Hij kwam van zusterbedrijf Xenos. Hij moest de verkopen opkrikken en de winstmarges verbeteren.

Bij zijn aanstelling vroeg de Volkskrant zich vorig jaar al af of Bijvoet nog toekomst heeft. De keten verslijt nogal wat topmannen, vaak nadat een strategiewijziging verkeerd uitpakt. ‘Ludo Bijvoet mocht nog net de braadzak en elektrische vliegenmepper terugbrengen in het winkelassortiment, maar dat heeft Blokker nog niet uit de rode cijfers gebracht.’

Bijvoet nam het stokje over van de ad interim directeur Michiel Witteveen, die op de directeursstoel zat vanaf het moment dat Casper Meijer zijn vertrek aankondigde na onenigheid met de raad van commissarissen.

Bij de Mirage Retail Group is behalve Blokker ook Big Bazar in Nederland en België ondergebracht.

Een opvolger voor Bijvoet is nog niet aan de horizon verschenen. Wel is Egbert Abrahams (49) aangesteld als CFO van de groep en ook als financieel directeur van Blokker. Hij was tot medio dit jaar cfo bij Intertoys. Ynse Stapert (50) wordt verantwoordelijk voor business development.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond