Deel dit artikel
-

Lycos Europa ontslaat kwart personeel

Internetportal Lycos heeft een grootschalig herstructureringsprogramma aangekondigd voor zijn activiteiten in Europa. Het bedrijf ontslaat driehonderd werknemers, ruim een kwart van het totale personeelsbestand. Nieuwe activiteiten, zoals de verkoop van mobiele telefonie en andere betaalde diensten, moeten het bedrijf minder afhankelijk maken van advertentie-inkomsten. De stap heeft geen gevolgen voor Lycos Nederland.

Lycos zal zich in de toekomst richten op een aantal kerntaken: zoekdiensten, communicatie en e-commerce en een aantal content kanalen. Verder verwacht het bedrijf meer synergie te kunnen halen uit een diepgaande integratie van recente acquisities. Lycos kwam tot de herstructurering nadat eerdere kostenbesparingen de verliezen in het tweede kwartaal slechts met vijf miljoen euro hadden teruggedrongen. Lycos verwacht met de vandaag aangekondigde herstructurering zijn verliezen binnen een jaar met dertig miljoen euro terug te dringen.

De aankondiging zal volgens woordvoerder Joost Boermans geen gevolgen hebben voor het kantoor in Nederland, waar ongeveer 22 man personeel werkt. "Er zullen geen ontslagen vallen bij ons kantoor", aldus Boermans. Ook de voorgenomen strategische wijziging gaat vooralsnog aan Lycos Nederland voorbij. Boermans: "Wij zullen geen extra diensten gaan aanbieden, maar we zullen wel kijken of we met partners de huidige diensten kunnen uitbouwen. Net als onze collega's bij andere bedrijven voeren we al een tijdje een iets andere verkoopstrategie, en deze blijft ongewijzigd."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond