Deel dit artikel
-

Makelaarssites zijn weinig innovatief

De meeste websites van makelaars kunnen een professionaliseringsslag goed gebruiken. “Ze hebben te lang te makkelijk gedacht”, aldus Gerben Nijmeijer, directeur van Housenet dat webapplicaties ontwikkelt voor de makelaardij.

Volgens Nijmeijer zijn makelaars ‘niet echt vernieuwingsgezind’: Nu worden ze door de markt gedwongen om te professionaliseren. Eerst werd de woningmarkt transparanter met Funda, later kwamen daar nog andere slurpsites bij als bijvoorbeeld Jaap en Zoekallehuizen."

De huizenkoper heeft tegenwoordig geen makelaar meer nodig om een huis te vinden. "De makelaars moeten vechten voor de klant, dus de service moet omhoog", aldus Nijmeijer.

Twee maanden geleden lanceerde Housenet een Hyves-gadget. Nijmeijer: "We hadden verwacht dat er misschien tien makelaars zouden zijn die het leuk zouden vinden. Uiteindelijk zijn het honderden die de gadget gebruiken. Het is een extra wapen om jezelf als makelaar te profileren."

Nijmeijer: "De makelaars zijn wakker. Ze zoeken nu naar manieren om service te verlenen. Er zijn veel ontwikkelingen gaande in makelaarsland. Ze hebben het niet altijd makkelijk."

Bron foto: terren in Virginia (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Remco Bolwerk ATZ MEDIA BV

Heel frappant van Housenet om dit zo nu in het nieuws te zetten. Wij werken al een ruime tijd voor de makelaarsbranche en zien heel veel makelaars die nu Housenet gebruiken overstappen omdat hun website gewoon niet voldoet aan de moderne eisen.  De sites die Housenet bouwt zitten vol met frames en javascripts links, Jaap.nl kan die sites nauwelijks spideren. Door die leegloop bieden ze nu maar gadgets aan zoals die van Hyves. Ze kunnen beter werken aan hun techniek dan af te geven dat makelaars niet innovatief zijn. Tenslotte zijn makelaars makelaars en hebben weinig verstand van websites. Nee, de makelaars zijn de dupe van jaren lange slechte website van Huosenet!

Remco Bolwerk ATZ MEDIA BV

Een paar uur nadat ik mijn reactie had geplaatst hier op Emerce kreeg ik een mail van Gerben Nijmeijer van Housenet. Een rectificatie aan mijn kant is dus helemaal op zijn plaats! Geplaatst met toestemming: —–Original Message—–From: Gerben Nijmeijer [mailto:—@housenet.nl] Sent: 07 November 2008 09:43To: —@atzmedia.nlSubject: Artikel op emerce Beste Remco, Ik las je reactie op het artikel wat emerce.nl plaatste op hun website over de Hyves gadget. Bedankt voor de input. In het verleden was het inderdaad zo dat veel van onze sites werden gemaakt met frames. Tegenwoordig gebeurt dit niet meer. We merken ook niet dat veel makelaars bij ons weggaan.  Voor wat betreft Jaap hebben we een rechtstreekse XML koppeling gerealiseerd zodat onze makelaars hun objectdata foutloos kunnen doorsturen. Neemt niet weg dat we van iedere kritische reactie kunnen leren! Met vriendelijke groet, Housenet  Gerben Nijmeijer

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond