Deel dit artikel
-

Marketingdeal Pioneer en MovieMile

Pioneer is een samenwerking gestart met online dvd-verhuurder MovieMile.nl, waarbij kopers van een home-cinema set van Pioneer een abonnement op MovieMile krijgen.

Moviemile ging in mei van dit jaar van start, het heeft een catalogus van 3000 titels. "Het aantal klanten dat zich tot op heden heeft aangemeld ligt hoger dan we vooraf verwacht hadden", zegt Gijs Geurts, mede-oprichter van de dvd-verhuurder. Precieze cijfers geeft hij niet. Wel wil hij kwijt dat MovieMile inmiddels "in 500 steden in Nederland en België" klanten heeft.

De samenwerking met Pioneer houdt in dat kopers van een Pioneer Digital Home Cinema Systeem een proefabonnement krijgen op MovieMile. Het gaat om een abonnement voor twee maanden, waarin de kopers twee dvd's mogen huren. De diensten van MovieMile worden verder aangeprezen in de bijna honderd audio- en videowinkels van Scheer en Foppe. "Belangrijke promotie krijgen we ook via mond-tot-mond reclame", zegt Geurts.

Op de markt voor online dvd-verhuur lijkt de consolidatie zich al ingezet te hebben, met de overname van Dvdirect.nl door Emmys.nl. Geurts zegt te verwachten dat er "twee tot drie" aanbieders overblijven op de Nederlandse markt. "Wat prijzen betreft komen zijn de verschillende partijen wel redelijk gelijk. Het onderscheid zal met name gezocht worden in het assortiment."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond