Deel dit artikel
-

MarketXS overweegt beursgang

Het Nederlandse bedrijf MarketXS overweegt een beursgang. “Een beslissing daarover nemen we tussen zes en twaalf maanden van nu,” antwoordt operationeel directeur Mark Visser op vragen van Emerce. Deze week werd bekend dat MarketXS op nummer 60 staat van 'Europa's 500', een lijst van snel groeiende Europese bedrijven.

“Een beursgang is een optie, vooral om eventuele grote overnames te financieren,” aldus Visser. Het bedrijf hoopt voor het einde van dit jaar nog een grote overname aan te kondigen. Visser: “We zijn met partijen in Duitsland en andere omringende landen aan het praten.” MarketXS verwacht dit jaar een flinke omzetstijging. Vorig jaar had het het bedrijf een omzet van 17,2 miljoen euro.

Het in Schiphol gevestigde MarketXS houdt zich bezig met de verspreiding van financiële gegevens. Het levert zowel de technologie als de gegevens, zoals koersinformatie en bedrijfsresultaten. De informatie koopt ze in bij leveranciers als Dow Jones Newswires, ANP en Reuters.

Traditioneel werken leveranciers van financiële gevevens meestal met technologie die ze verkopen aan de klant, zoals een terminal waarop koersinformatie valt af te lezen. MarketXS werkt vooral met het zogenaamde asp-model. Dit houdt in dat klanten de technologie niet kopen maar huren. Via netwerken hebben ze op afstand beschikking over de financiële diensten van MarketXS. “Wij kunnen data van Reuters goedkoper leveren dan Reuters zelf. En dat vinden ze niet leuk,” aldus oprichter en CEO Floris Alkemade vorig jaar in een interview met Emerce.

MarketXS staat op nummer 60 van een door de Brusselse organisatie Europe´s Entrepeneurs for Growth samengestelde lijst van snelst groeiende Europese bedrijven. Businessweek publiceerde de lijst afgelopen week. De top500 is gebaseerd op het aantal banen dat de deelnemende kleine en middelgrote bedrijven (maximaal aantal werknemers is 5000) tussen 2001 en 2004 hebben gecreëerd. In de lijst staan in totaal 19 Nederlandse bedrijven, waarvan 3 bij de eerste 100.


Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond