Deel dit artikel
-

Marktplaats wordt outlet voor grote A-merken

Marktplaats.nl opent over twee weken een online outlet waar Neckermann, Philips en Telfort een eigen ‘kraampje’ krijgen om overtollige voorraad of restpartijen te verkopen.

De merken krijgen een eigen winkel op een van Nederlands grootste sites en kunnen zo hun aanbod tonen aan een breed publiek. Neckermann, Philips en Telfort zijn de eerste bedrijven die en kraam op Marktplaats openen, maar voor Joep Hutschemakers, hoofd Media en Partnerships van Marktplaats Zakelijk, zijn dat niet de laatste.

“We starten met deze drie partners, maar hebben de ambitie om de grootste online outlet van Nederland te worden. We merken dat retailers en merken zoeken naar een manier om los van de premiumkanalen restpartijen te verkopen, zonder dat dit ten koste gaat van de verkoop van nieuwe producten. Daarbij kenmerken Markplaats-bezoekers zich door de hoge koopintentie en past de outlet perfect binnen ons DNA”.

Aangezien de Outlet technisch gezien werkt volgens het Admarktsysteem kunnen de A-merken zelf bepalen welke items tegen welke prijs worden aangeboden.

Het is niet duidelijk of en, zo ja, welke impact dit zal hebben op de dailydealsites die tot op zekere hoogte hetzelfde soort aanbod op de markt brengen.

Foto: SmartLightLiving (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond