Deel dit artikel
-

Marktplaats voor studieboeksamenvattingen naar Engeland

De marktplaats voor studieboek samenvattingen Stuvia.com wordt inmiddels door meer dan 50.000 hoogopgeleide studenten  gebruikt. Sommigen verdienen zoveel met hun samenvattingen, dat ze er hun studie mee kunnen bekostigen. Volgende stap wordt Engeland.

Sinds april 2011 kunnen studenten bij Stuvia.com hun samenvattingen aanbieden tegen zelfbepaalde downloadprijzen. Hoe vaker een document wordt gedownload, hoe hoger de opbrengst. Het blijkt een handel waar steeds meer studenten een leuke bijverdienste in zien. Volgens opgaven van de site zelf groeit het aantal Stuvia-accounts momenteel met driehonderd per dag.

Stuvia.com is opgezet door de ondernemers Jaap van Nes (26) en Martijn Scheen (26) toen ze zelf nog studeerden. Ze besloten er werk van te maken en lanceerden een website waar studenten collegesamenvattingen kunnen uploaden en downloaden.

Er staan nu meer dan 65.000 documenten online en men maakt maandelijks meer dan 25.000 euro over naar studenten.

Dat het ook voor de studenten serious business lijkt geworden, blijkt uit de marketingtrucs die steeds vaker worden toegepast. Zo verwerken veel uploaders hun eigen logo in de documenten, spelen met de prijs en bouwen specifieke websites of Twitteraccounts om hun ‘kenniswinkeltje’ heen. Paula Bakker, de topverkoper van Stuvia, heeft in een jaar tijd meer dan drieduizend euro verdiend.

Stuvia wil nog dit jaar ook in Engeland beginnen om uiteindelijk in heel Europa uit te rollen. Een dezer dagen is Stuvia Zuid-Afrika gelanceerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond