Deel dit artikel
-

‘Marktplaats wil instructievideo’s invoeren’

Kiliaan Toorenaar, commercieel directeur van Marktplaats, ziet in de classifieds-markt een verschuiving naar geïntegreerde oplossingen. “Samen met een contentprovider en de adverteerder groeien wij komend jaar vanuit de commerce-kant meer richting content.”

Marktplaats bekijkt of er bij de gebruiker behoefte is aan informatie en hoe die behoefte kan worden vervuld. "Wanneer iemand een kinderwagen zoekt, kun je via behavioral targeting informatie geven over slaapproblemen bij kinderen. Beginnende ouders kunnen onzeker zijn en met video’s en content kun je in een informatiebehoefte voorzien." Toorenaar ziet zoiets wel gebeuren in samenwerking met een babyspecialist als Zwitsal. "Dat kan in de vorm van productplacement, maar zo’n merk kan ook een hele channel voor zijn rekening nemen."
Video ziet Toorenaar in het verlengde van content. "Ook dat zal verder toenemen. Met de huidige bandbreedte, zowel online als mobiel, zal video kijken vijf keer makkelijker gaat dan twee jaar geleden. Adverteerders
en exploitanten richten er meer ruimte voor in. Marktplaats kijkt er zelf ook naar. Zo willen we in bepaalde rubrieken gaan werken met instructievideo’s
van bijvoorbeeld aannemers. Je kunt daarbij leuke amenwerkingsverbanden aangaan met bijvoorbeeld Gamma of Praxis."

Pay per lead
Voor De Telefoongids wordt 2010 ‘het jaar van de waarheid’. "Nieuwe advertentiemodellen verhogen de usability van een website", voorspelt Johnas van Lammeren, marketingmanager online. Hij meent dat het meer gaat om online boekingen en directe leads, in plaats van betalen voor aanwezigheid. "We bewegen van paid inclusion naar pay per lead. Na het vinden van een bedrijf is het belangrijk om de afspraak, dan wel de aankoop of de vraag naar informatie te faciliteren."
De salesfunnel wordt ondersteund met meer informatie, ratings en reviews. "Dat zijn de nieuwe advertentieproducten voor 2010. Na de banners sluiten advertentievormen nu veel meer aan bij de behoefte van de gebruiker."
Dat blijkt deels uit de samenwerking van De Telefoongids met Werkspot, waarbij de gebruiker direct een offertes kan aanvragen. "De reisbranche loopt voorop, daar kun je al lang een hotel boeken. In 2010 zul je zien dat de adverteerder en gebruiker dat ook in andere branches willen."
Van Lammeren waarschuwt voor de slimme internetter.
"Laat geen advertentiemodel zien dat niet aansluit bij de gebruiker, dan loopt hij weg. De winnaars van morgen zijn de bedrijven die vandaag naar de adverteerder en de gebruiker luisteren."

Deel dit bericht

3 Reacties

Michel

goed samenhangend verhaal dit….(?)

Sacha

Ben benieuwd of dit vernieuwd CPA/CPL model al die verloren miljoenen euros in de online advertising markt gaat goedmaken.

Jannemiek - Emerce

@Michel, je hebt gelijk. Dit stuk was onderdeel van een langer artikel in het blad waar meerdere mensen naar hun vooruitzicht voor 2010 worden gevraagd. In dit stuk komen nu twee personen samen, het stuk is opgeknipt op de site geplaatst, waardoor de samenhang wegvalt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond