Deel dit artikel
-

Marleen Stikker wordt ‘Professor of Practice’

Marleen Stikker zal in januari 2021 geïnstalleerd worden als Professor of Practice van de Hogeschool van Amsterdam. Stikker is voor deze benoeming voorgedragen door de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI).

Marleen Stikker is internetpionier, oprichter en directeur van onderzoeksinstelling Waag en stond aan de wieg van de Digitale Stad, PICNIC en We Make the City.

Zij was ook intensief betrokken bij het veelvuldig bekroonde FairPhone.

In haar rol als Professor of Practice zal ze de transformatie naar de digitale samenleving helpen vormgeven. Digitalisering heeft een grote invloed op ons onderwijs en onderzoek omdat het zowel de manier waarop als de inhoud ervan rigoureus verandert. De huidige situatie, waarin vrijwel al onze activiteiten van de ene op de andere dag digitaal zijn geworden en we nauwelijks tijd hebben gehad om ons af te vragen wat dat eigenlijk betekent, onderstreept de urgentie van dit onderwerp.

Stikker is, na Kate Raworth, de tweede Professor of Practice bij de HvA. De functie stelt de HvA in staat om personen aan zich te binden die een inspiratiebron zijn op actuele en toekomstgerichte strategische onderwerpen, passend bij de missie en visie van de HvA.

Deel dit bericht

1 Reactie

Judith Marseille - Marseille

Knap hoor (hier mis ik een sarcasmeteken), vooral daar mevrouw Stikker niet afgestudeerd, noch gepromoveerd is. Nu kan deze chronisch absente directrice haar bankrekening nog verder spekken…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond