Deel dit artikel
-

Mede-oprichter nieuwe baas Peapod

Ahold heeft Andrew Parkinson benoemd tot President van haar volledige dochteronderneming Peapod, de grootste internetsupermarkt van de Verenigde Staten. Parkinson (46) volgt voormalig President en CEO Marc van Gelder op, die naar Nederland terugkeert om deel uit te gaan maken van de raad van bestuur van OPG Group N.V., een retail- en distributiebedrijf voor geneesmiddelen en medische producten.

Parkinson richtte samen met zijn broer Thomas in 1989 Peapod op en was de pionier van het onlinesupermarkt- en bezorgconcept. Meest recentelijk was Parkinson de financiele man van Peapod.

“Ahold heeft de intentie haar internetsupermarkt te laten groeien en haar klanten nog een gemakkelijke manier aan te bieden om te winkelen,” zei Bill Grize, President en CEO van Ahold U.S. Retail. “Wij willen Marc van Gelder bedanken voor zijn leiderschap bij de ontwikkeling en uitvoering van Aholds ’bricks and clicks’ strategie, die heeft geresulteerd in een verdubbeling van de omzet van Peapod. We zijn blij met Andrew Parkinson als zijn opvolger. Zijn passie om onophoudelijk te streven naar verbeteringen en zijn betrokkenheid bij het bedrijf zijn de juiste ingrediënten voor een succesvolle verdere ontwikkeling van Peapod.”

“Dit is een prachtig moment in de geschiedenis van Peapod,” zei Parkinson. “Wij hebben ons bestaansrecht bewezen met een uitzonderlijke kwaliteit en service, en om die reden groeien we ieder jaar meer dan 20 procent.” Hij merkte ook op dat Peapod vier nieuwe markten opende in 2004.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond