Deel dit artikel
-

‘Media Park moet High Tech Campus worden’

Het Media Park in Hilversum komt mogelijk in andere handen. De gemeente Hilversum werkt aan een consortium voor overname en verdere ontwikkeling van het Media Park.

Wethouder Wimar Jaeger vertelde in het programma MediaMatters op New Business Radio dat hij het Media Park een ‘campus’ wil maken naar het voorbeeld van de High Tech Campus in Eindhoven.

Het bureau UNStudio van architect Ben van Berkel werkt een schets uit van de stedelijke ontwikkeling op en rond het Media Park. Ook wordt onderzoek uitgevoerd naar succesvolle campussen zoals die in Eindhoven en Aarhus in Denemarken.

De huidige bewoners van het Media Park komen volgens Jaeger voort uit de oude media. Hij wil meer diversiteit. Vijftig procent van de (online) advertenties gaat naar partijen als Google, dat merkt nu ook de publieke omroep die minder inkomsten uit de STER reclame haalt en geconfronteerd wordt met bezuinigingen.

De nieuwe media moeten beter gefaciliteerd worden, net als talentontwikkeling. “De urgentie van de transformatie wordt niet altijd gevoeld”, zegt Jaeger.

Jaeger zegt dat er voor het totale plan een half miljard euro nodig is. 200 miljoen voor de overname van het Media Park, 100 miljoen voor het vernieuwen van het park en 200 miljoen voor nieuwe investeringen.

Jaeger ziet ook mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting voor studenten en een mediahotel. Of er veel ruimte is voor uitbreiding op het Media Park is de vraag. Het park in het noorden van Hilversum is al behoorlijk volgebouwd.

Dit bericht is 11 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond