Deel dit artikel
-

Media-avontuur Base en Vlaamse uitgevers van start

De joint venture van de Belgische mediagroepen Roularta en de Persgroep en KPN-dochter Base zal worden geleid door oud-Belgacom innovatiespecialist Stijn Vander Plaetse. Eind dit jaar worden de eerste convergentieproducten verwacht.

De Vlaamse mediahuizen en Base willen nog dit jaar abonnementen aanbieden voor mobiel internet in combinatie met diverse mediadiensten, zoals nieuws. Hun samenwerking werd reeds in juni onder de noemer Hawaii aangekondigd.

KPN België (Base) maakte toen bekend dat het de helft van de aandelen van de nieuwe joint venture voor zijn rekening zou nemen. Roularta Media Groep (uitgever van enkele lokale kranten, weekblad Knack en Le Vif) en de Persgroep (eigenaar van onder meer De Volkskrant) investeren volgens Data News elk een kwart. Bedragen zijn niet bekendgemaakt. De nieuwe onderneming wordt in elk geval gehuisvest in een  pand in Diegem.

CEO Stijn Vander Plaetse is eigenaar van JEMS Consult, maar was ooit vicepresident innovatie bij Belgacom.

De ‘M’ staat volgens het persbericht voor Mobile, Media, Merken en Mensen, maar specifieke producten en diensten zijn nog niet aangekondigd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond