Deel dit artikel
-

Mediabedrijf Reed Business slankt af

Reed Business is in een vergevorderd stadium van de verkoop van 5 titels. Uitgeverij HD Beheer zou zijn oog hebben laten vallen op de te koop staande uitgeefactiviteiten.

Over de reden van de verkoop wordt geen uitspraak gedaan laat een woordvoerder weten. Het gaat om de titels Architectuur.NL, Voedingsmiddelenindustrie, Metaalmagazine, Aandrijftechniek en Products4Engineers.nl die te koop staan.

Bij Uitgeverij HD Beheer wil men op dit moment geen verder commentaar geven. Wat de plannen zijn met de genoemde titels, online of offline, wordt niet duidelijk.

Dankzij de verkoop, die voor 1 januari gerealiseerd moet zijn, zouden 16 medewerkers hun baan kunnen behouden.

Eerder liet mediaconcern Reed Elsevier, waar Reed Business onderdeel van uitmaakt nog weten dat de economische crisis invloed had op de advertenties. Verwachting was dat dit op termijn zou moeten stabiliseren. In verband met geplande kostenbesparingen heeft Reed Elsevier een herstructureringsprogramma opgezet. In dit kader maakte Reed Business al bekend te stoppen met het blad FEM Business per januari 2010.

Men zit niet stil bij het mediaconcern. Ian Smith, de hoogste topman van dit concern, Reed Elsevier, stapt na 8 maanden al weer op, zo werd vorige week nog bekend. De baas van Elsevier, Erik Engstrom, volgt hem op. Het mediaconcern was ook hier karig met verdere uitleg. De stoelendans werd in een kort persbericht minimaal toegelicht.

Totaljobs.nl, de vacaturesite van Reed Business, zo werd vandaag bekend, wordt opgeheven. Hiervoor was geen verder geld beschikbaar in de vorm van een nodige investering.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond