Deel dit artikel
-

Meer inkomsten uit data voor T-Mobile

T-Mobile Nederland zag zijn inkomsten uit data afgelopen kwartaal fors stijgen. Die gingen zelfs met 34 procent omhoog. De omzet bleef ondanks de verkoop van Online.nl stabiel, EBITDA kwam uit op 148 miljoen euro.

Het telecombedrijf spreekt over een duidelijk kantelpunt in het gebruik van de mobiele telefoon. Vergeleken met een jaar geleden zijn de gemiddelde inkomsten uit data per klant met 33,8 procent gestegen.

Daarnaast focust T-Mobile zich meer dan ooit op het behoud van bestaande klanten. Zo sloot de mobiele operator een contract met de apps Evernote en Runtastic waardoor huidige klanten tijdelijk gratis of met flinke korting van deze apps gebruik kunnen maken. Ook krijgen bestaande klanten een hogere korting bij verlenging van hun abonnement en kunnen ze eenvoudig meedoen met een gratis spaarprogramma.

De verschuiving naar data in de gemiddelde inkomsten per klant zijn bemoedigend, maar dit kan de dalende inkomsten uit bellen en sms’en nog altijd niet compenseren, waarschuwt het bedrijf.

T-Mobile lanceerde afgelopen kwartaal onder meer het nieuwe abonnementenmodel Zakelijk Helder voor de businessklanten. Die krijgen maximale keuzevrijheid bij het samenstellen van het abonnement (per werknemer).

Moederbedrijf Deutsche Telekom zag zijn brutowinst, geschoond voor eenmalige posten, dalen tot 4,1 miljard euro. Er zijn hoge kosten gemaakt om 2,4 miljoen nieuwe Amerikaanse abonnees binnen te halen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond