Deel dit artikel
-

Meganova en Jones Lang LaSalle in SMSeenhuis.nl

Investeringsvehikel Meganova en makelaar Jones Lang LaSalle beginnen in samenwerking met Jan-Willem Eshuis een interactieve sms-service voor de verkoop van onroerend goed. Wie een object ziet vanaf de straat kan er via sms meteen informatie over opvragen. Jones Lang LaSalle is de eerste makelaar die zich bij het project aansluit. Het is niet de eerste keer dat sms als instrument wordt gebruikt wordt om onroerend goed te slijten.

“Onroerend goed wordt in toenemende mate aangeprezen, verkocht of verhuurd via de bekende ‘Te Koop’ of 'Te Huur'- borden. Dat soort borden of raamposters biedt maar een beperkte mogelijkheid om informatie over het object aan de potentiële koper over te dragen, terwijl daar wel een duidelijke behoefte aan bestaat. Niet alleen de vraagprijs is voor een koper belangrijk, maar ook het aantal kamers, vloeroppervlak, tuin, woonomgeving etc. Met de SMSeenhuis.nl dienst kan, interactief en 24 uur per dag, in deze behoefte voorzien worden,” zo stellen de aanbieders van de nieuwe dienst.

Aan makelaars die gebruik maken van de dienst wordt voor ieder object een unieke sms-code verstrekt die de makelaar vervolgens kan aanbrengen op zijn raamposters, te koop borden en brochures. De tekst van het SMS bericht, met de belangrijkste kenmerken van het object, kan door de makelaar zelf via een eenvoudige internet pagina worden samengesteld en aangepast. Potentiële kopers krijgen na het versturen van de smscode, gratis de informatie over het object toegezonden.

Volgens Boris Veldhuijzen van Zanten, een van de initiatiefnemers van SMSeenhuis.nl, krijgen mensen nog niet de gelegenheid om ook op huizen te bieden per sms. “Maar dat is een functionaliteit die misschien in een later stadium nog wel wordt toegevoegd,” zegt Veldhuijzen van Zanten van Meganova.

Volgens hem ligt de makelaarsmarkt heel erg voor de hand. “Iedereen weet dat de marges hoog zijn als het om huizen gaat. Daarom ligt die markt ook voor de hand.” Veldhuijzen van Zanten ziet de dienst als een mooie aanvulling op bijvoorbeeld Funda.nl. “Als mensen voor een huis staan willen ze meteen weten wat de prijs is en wat het vloeroppervlak is. Met SMSeenhuis bieden wij een dergelijke service,” zegt Veldhuijzen van Zanten.

Hij is niet bang voor mogelijke concurrentie van Funda.nl, dat zelf in de hoogtijdagen ook een service begon om potentiele kopers te wijzen op het aanbod.  “Wij hebben al een applicatie draaien. Voordat Funda zover is, gaan er wel wat tijd overheen. De techniek die er ahter hangt is op zich niet zo ingewikkeld, maar we merkten bij het testen op een gegeven moment wel dat er nog allerlei onvolkomenheden in zaten die eruit gehaald moesten worden en die dingen kosten nu eenmaal tijd,” vervolgt Veldhuijzen van Zanten.

Het internationaal opererende makelaarskantoor Jones Lang Lasalle (JLL) is het eerste kantoor in Nederland dat voor haar bedrijfsonroerend goed en commercieel vastgoed gebruik gaat maken van de diensten van SMSeenhuis.nl.

Op dit moment wordt er volgens Veldhuijzen van Zanten met nog zo’n vijf a zes makelaars onderhandeld. Het businessmodel van SMSeenhuis.nl is volgens Veldhuijzen Van Zanten kinderlijk eenvoudig. Een makkelaar moet eenmalige service-kosten van 100 euro per object betalen en voor een additionele 50 euro per maand mogen er onbeperkt sms-jes worden verstuurd. “Dat lijkt veel maar dat is het niet: een makkelaar houdt minimaal 3000 euro over aan een transactie,” rekent Veldhuijzen van Zanten voor.

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul

Leuke service inderdaad. Echter jammer dat het een regelrechte kopie is van een service van Time2sms die al sinds 2001 beschikbaar is. Bij een grote groep VBO maklelaars wordt er ook veel gebruik van gemaakt. De service smsHome genaamd wordt voor VBO leden gratis aangeboden en ook het invullen van de pand gegevens is voledig geautomatiseert. Kortom de inmiddels volwassen service van Time2sms die ook voor niet VBO leden kan worden aangeboden voor minder kosten dan bij onze nieuwe concurent. Met vriendelijke groet,  Paul van den Bogaertwww.Time2sms.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond